sv.onlinewebcreations.com

Zylom, en del av RealNetworks, kommer att distribuera spel via T-online, med 15 miljoner kunder den största internetleverantören i Tyskland. Samarbetet med T-online är ett steg mot europeiskt marknadsledande, säger VD Rutger Peters från Zylom.

I början av februari köpte American Real Networks Eindhovens spelbolag Zylom för ett belopp på 17, 2 miljoner. Genom förvärvet ville RealNetworks växa på den europeiska online-spelmarknaden. Zylom är specialiserat på utveckling och distribution av vardagliga spel, enkla onlinespel som är särskilt populära bland kvinnor.

Förvärvet har gjort det mycket lättare för Zylom att få en fot i dörren med potentiella partners eller annonsörer. "Som ett oberoende företag från Nederländerna var vi alltid lite försiktiga med oss. Nu när ett stort amerikanskt företag står bakom oss, har denna attityd förändrats, säger Zylom vd Peters mot Emerce . Zylom hade till exempel länge pratat med T-Online, men det ledde inte till konkret samarbete. "De jobbar nu med oss ​​eftersom det finns ett börsnoterat amerikanskt företag bakom oss."

T-online kommer att distribuera Zylom-spelen via sin OnSpiele-portal och premium nedladdningsinnehållet via www.gamesload.de.

Zylom har behållit en stor grad av oberoende efter förvärvet, säger Peters. "Vår företags kultur har inte förändrats. Den enda skillnaden är att vi nu rapporterar till Förenta staterna. "För närvarande har Zylom 65 anställda, varav 8 personer arbetar för den europeiska filialen RealArcade (speldelen RealNetworks) i London. RealArcade rapporterar till Zylom, säger Peters. Den nederländska ledningen av Zylom har lämnats efter förvärvet.

Reklammodell
För närvarande är mer än nittio procent av Zyloms inkomst från premiumspel, spel med fler alternativ än den fria versionen. Spelaren betalar en engångsavgift för premium-spelen. Cirka två procent av Zylom målgruppen betalar för spel. För att vara mindre beroende av premiumspelet introducerar Zylom en prenumerationsblankett i september, där spelare kan prenumerera på över hundra premiumspel för knappt 20 euro per månad.

Zylom vill också tjäna mer från annonser. Efter förvärvet av RealNetworks öppnade företaget ett försäljningskontor i Tyskland och Storbritannien för att rekrytera annonsörer på båda marknaderna. Peters förväntar sig att premiummodellen dominerar de kommande åren för att ge en mer balanserad bild där annonser kan ge 50 procent av intäkterna.

Top