sv.onlinewebcreations.com

Teknikföretaget Rocket Fuel stänger sitt holländska kontor och överför de flesta verksamheterna till Tyskland.

Detta är resultatet av en omorganisation som det amerikanska huvudkontoret nyligen utnyttjat. Detta syftar till att uppnå ett strukturellt kostnadsbesparande på trettio miljoner dollar.

Rocket Fuel Nederland själv var inte tillgänglig för kommentar, men en talesman bekräftar nyheterna. Kontoret är inte längre öppet, de anställda har anmälts. Stängningen är oberoende av de lokala resultaten men ingår i ett grovt slag av interimschef Monte Zweben.

Reklamteknikbolaget meddelade i slutet av förra månaden att det skulle avfyra elva procent av sin personal för att minska kostnaderna.

Investerare har varit misstänksam för ungdommen på den amerikanska börsen under en tid. Teknik för automatiserad kommersiell handel (programmatisk handel) antas alltmer av stora företag och mediebyråer. Det skulle ge Rocket Fuel en mindre roll på marknaden.

Vid den nyligen presenterade kvartalsvisa siffror blev det klart att företaget ännu inte har vinst, men med 63 procent är det fortfarande en väsentlig omsättningsökning. Försäljningsfaktorn för första kvartalet var 140 miljoner dollar.

Rakettbränsle skulle ha blivit ett övertagande patent.

Top