sv.onlinewebcreations.com

Nimbuzz tar emot 10 miljoner dollar i extern finansiering från tre stora investerare. Företaget tillhandahåller billiga chatt- och rösttjänster för mobiltelefonen, en hård konkurrerad marknad. Det använder finansieringen för att öka sin räckvidd.

Sociala samhällen, som Hyves i Nederländerna, blir fordon för Nimbuzz för att öka sin räckvidd över hela världen. I går meddelade företaget att det har tagit upp 10 miljoner dollar i riskkapital. Investeraren från första omgången, Mangrove Capital, samlade pengarna tillsammans med utgivarna MIH Group och Holtzbrinck. Den senare är ägare till olika sociala nätverk i Afrika, Asien, Europa och Sydamerika. Dessa utgör de nya distributionskanalerna för Nimbuzz.

En talesman för företaget: "Sociala nätverk är mer benägna att anta nya sätt att kommunicera, det är därför vi söker anslutning", och inte via telehandlare eller mobiloperatörer.

Verkställande direktör Evert Jaap Lugt: "Förra året blev jag kontaktad av 9 amerikanska riskkapitalister, men viktigare än pengar i denna affär är de fördelningsmöjligheter som gemenskaperna MIH och Holtzbrinck erbjuder. Det potentiella antalet nya användare går snabbt in i miljontals miljoner. Det kommer att bli hundratals miljoner om du lägger till partners i Kina, kommer vi snart att ansluta till Facebook och utveckla widgets. "

För att göra varumärket Nimbuzz internationellt känt, lanserade företaget en marknadsföringskampanj under fjärde kvartalet 2007.

Gratis "utländska samtal"

Nimbuzz, från Capelle aan de IJssel, utvecklat ett program som kan användas för att chatta på 500 mobiltelefoner. Via Gprs, Edge eller Umts kan den mobila uppringaren chatta via nätverk som MSN Messenger, Skype, AIM och Google Talk. Inom en månad kommer även nätverk av ICQ och Yahoo Messenger att läggas till. Dessutom kan användaren inte bara textchatt, men också telefon.

Användare kan konfigurera röstanslutningar med MSN, Google Talk, Skype eller AIM från en fast eller mobil linje. Det går inte att ringa fasta och mobila nummer ännu. "Men det blir möjligt", säger Evert Jaap Lugt. "Betalningen sker via ett förbetalt konto eller sponsring, vilket vi inte är helt nöjda med än."

Det land där telefonsamtalet görs via Nimbuzz Mobile, betalar den som ringer endast de lokala samtalskostnaderna. Majoriteten av telefonanslutningarna går via Internet (VoIP).

En talesman: "Vi har programvara som du kan installera på mobiltelefonen och en PC-klient, och det kommer också att finnas en webbversion av Nimbuzz snart, vilket gör det enklare att hantera dina samtal och chattkontakter, till exempel. via webben än på din mobiltelefon. "

Capelle-bolaget utvecklade först ett mobilt program eftersom det finns fler mobila uppringare i världen än internetanvändare. 2, 2 miljarder aktiva mobiltelefoner cirkulerar över hela världen, medan det finns mer än 1 miljard aktiva internetanslutningar.

Tjäna pengar ??

Nimbuzz tjäna inte pengar. Företaget försöker snabbt att påstå en bred marknadsställning. Först då reflekterar den på kommersiellt utnyttjande. Det är inte en ovanlig metod. Webchat-tjänst Meebo.com fungerar på ett liknande sätt. Konkurrenten eBuddy, från Amsterdam, hoppas emellertid vara operativt lönsam i slutet av året genom reklamintäkter.

Nimbuzz kämpar för marknadsandelar med företag som Fring.com (som gör mobilchatt och VoIP), eBuddy (mobil och webbchatt) och Jajah (röst via mobil och webb). Den senare uppförde nyligen USD 20 miljoner aa av externt kapital, inklusive Intel Capital och T-Online Venture Fund.

Det faktum att mobiloperatörer kämpar med dessa nya aktörer visade sig vara framgångsrika förra veckan. T-Mobile har nyligen blockerat den mobila VoIP-leverantören Truphone i England. Telekomföretaget fruktar att billigare konkurrens genom sina mobila datatjänster kommer att kanalisera på T-Mobiles samtal. Nimbuzz tror på samma sätt att ansluta webben och mobilt internet.

Mangrove Capital var en av de tidiga investerarna i Skype.

Den holländska eBuddy släppte en mobilversion av sin chattjänst förra veckan. Av dessa hämtas cirka 5000 per dag. Enligt Lugt har Nimbuzz mjukvaru nedladdats mellan 0, 5 och 1 miljon gånger. Det säger inte något om antalet aktiva användare.

Top