sv.onlinewebcreations.com

's-Hertogenbosch / Zeist, den 22 september 2016 - Jeroen Bosch Hospital (JBZ) i' s-Hertogenbosch väljer Forcare som leverantör av en integrerad IHE XDS-plattform och ett VNA (Vendor Neutral Archive). Med denna lösning kan sjukhuset hantera patientdata på ett integrerat sätt och även dela det på ett säkert sätt. Det innebär inte bara att patientvården kan förbättras ytterligare, men RIF kan också intensifiera det önskade regionala samarbetet. RIF är det första topp kliniska sjukhuset som använder en integrerad lösning för datautbyte via IHE XDS kombinerat med lagring i ett VNA.

För Jeroen Bosch Hospital är engagemang, säkerhet, gästfrihet och öppenhet i vården centrala. Därför investerar sjukhuset i ny teknik som inte bara bryr sig bättre utan också effektivare. Till exempel, på sommaren 2016, tog sjukhuset det nya EPD-systemet HiX från Chipsoft i bruk.

Forcare har nu blivit ombedd av sjukhuset att ta nästa steg i digitalisering med IHE XDS-plattformen och VNA. Detta kommer att ytterligare stärka internt och externt samarbete med kedjepartners. RIF kommer att använda VNA för att lagra all (bild) data på sjukhuset i kombination med en IHE XDS-plattform för hantering, integration och åtkomst.

Forcare och Jeroen Bosch Hospital har samtidigt tecknat ett samarbetsavtal för att följa och tillämpa utvecklingen inom IHE, XDS och VNA tillsammans. Sjukhuset levererar användningsfall för vilka Forcare kommer att utveckla applikationer och produkter.

Guido Zonneveld, chef för JBZs MICT-policy: "Efter implementeringen av HiX och tillhandahållandet av patient- och hälsovårdstjänster vill vi nu fortsätta snabbt med utbyte av bild- och patientdata på ett säkert, snabbt och enkelt sätt."

Piet Egelmeer, MICT-chef vid RIF, säger: "Eftersom vi anser att vården av patienten inte stannar vid vår ytterdörr, jobbar vi ofta med andra vårdinrättningar. Tack vare implementeringen av ett VNA kan sjukvårdspersonal från patienterna hanteras fullständigt. Detta gör det möjligt att öppna våra data både internt och externt på ett kontrollerat sätt. "

Harm-Jan Wessels, VD för Forcare: "Vi är mycket entusiastiska över valet av Jeroen Bosch Hospital för att uppnå ambitionen med våra lösningar för att bli det mest patientinriktade sjukhuset i Nederländerna. Vi hjälper gärna till med dem. Med vår IHE XDS-plattform kan RIF fungera bättre tillsammans och det kan bättre kommunicera kärnvärden som innovation och öppenhet. Detta steg hjälper också RIF att ta en ledande roll i Embraze, ett initiativ för bättre cancervård vid Erasmus MC i Rotterdam, Bravis Hospital i Bergen op Zoom och Roosendaal, Amphia Hospital i Breda och Oosterhout och Verbeeten Institute. Vi ser fram emot vårt samarbete de närmaste månaderna. "

Top