sv.onlinewebcreations.com

Google slutar sälja och behålla den så kallade sökverktyget, vilket är bokstavligen en serverlåda som hänger företag i sitt datacenter.

Under de närmaste dagarna informerar Google sina IT-partners och slutanvändare, företag om beslutet att sluta sälja sökrutan. Gardinen kommer att falla i början av 2018, men sökverktyget kommer att fasas ut från och med nu.

Intresserade företag kan inte längre köpa treårig licens, bara ett eller två år. År 2017 kan de bara köpa ett års licens. Ingen sökverktyg kommer att säljas under det året.

Amit Singh, chefen för Google for Work, låter kunderna i ett e-mail veta att serverns sökfunktion kan tas över av dess moln. Det betyder att användare i Nederländerna måste ha NS, deras intranät, extranät, men även icke-offentliga och säkrade innehåll som kan sökas av en Googlespider.

Sökverktyget är en del av Google for Work, liksom tjänster som ofta används Apps for Work, Maps for Work, Cloud Platform och Android for Work.

Det finns inga fler nederländska företag på den offentliga kundlistan. Lokala partners finns fortfarande kvar i Nederländerna: Tie Kinetix, Incentro och KBenP. I Belgien är det Questio.

De som köpte en sökverktyg kan formatera de föråldrade maskinerna och använda dem som vanliga servrar:

Top