sv.onlinewebcreations.com

Onlinespelet "The Golden Tea Bag" är redan en stor framgång med 500 000 e-postmeddelanden som skickas på hälften av terminen, enligt tillverkarna. Online-marknadsföring, som ingår i Sensodyne High Tea, har bidragit till en större marknadsandel för tandkräm. Kampanjen löper fram till 2005. Free for One kom fram till konceptet och utvecklade High Tea-kampanjen för GlaxoSmithKline.

"Målet var att få 120 000 skickade tips per e-post om fyra månader. Resultatet var mer än 500 000 skickade tips (netto, så exklusive studsar om tre månader). Antalet spelare var över 90 000 och antalet klick till kampanjplatsen 273 000, säger Klaas Weima från Free for One om de resultat som hittills uppnåtts.
För att öka namnet igenkännande av Sensodyne kan ett viralt spel spelas på hemsidan www.sensodyne.nl. Spelkonceptet är enkelt: varje deltagare får en virtuell tepåse efter registrering av namn och e-postadress. Varje ytterligare spelförsök kräver att spelaren varnar en vän till åtgärden via e-post. Genom att nedsänka tepagen i en kopp varmt vatten, är teet ritat. Om tevattnet blir guld, vinner deltagaren omedelbart en vattenkokare, lyxig high tea helg eller etagère.
Enligt den ansvariga myndigheten är virusåtgärden inte isolerad men ingår i en bredare tematisk marknadsföring. Sensodyne skyddar mot smärta i känsliga tänder. Detta gör det möjligt för konsumenterna att njuta av en High Tea sorglös och smärtfri. Fram till slutet av februari 2005 erbjuds ett andra High Tea-paket gratis när duo-duppaketet Sensodyne tandkräm köps. Kampanjen stöds av en integrerad mediekampanj. Åtgärden är en variation på High Tea-kampanjen förra året, som tilldelades AdfoDirect Audience Award.
"Vi har just valt en viral kampanj för att snabbt skapa en hög profil för Sensodyne High Tea-kampanjen. Effekten av viruset har överskridit alla våra förväntningar. Genom att kombinera viralverkan med stöd på tv-, radio- och butiksmaterial har Sensodyne redan uppnått en mycket större marknadsandel i tandkräm under den första kampanjperioden, säger Christel van Zalk, Sensodynes varumärkeschef.

Top