sv.onlinewebcreations.com

OpenDocument Format (ODF) har fått grund i den pågående striden i Microsoft för att erkänna dokumentformat Office Open XML (OOXML) som standard av internationell standardorganisation ISO.

Efter en undersökning på mer än 14 månader var kula genom kyrkan. Dokumentformatet Office Open XML, som designats av Microsoft, är erkänt som standard av internationell standardorganisation ISO. Men godkännandet av standardiseringen av OOXML var under attack. Sydafrika, Brasilien och Indien protesterade också officiellt.

Stuart McKee, Microsofts nationella tekniker, i en paneldiskussion under Red Hat-toppmötet på inga osäkra villkor. "ODF har klart vunnit", InfoWorld drar orden från hans mun.

Med dessa ord hänvisade McKee till orsaken till att Microsoft förlängde stödet till dokumentformat i Office 2007. Med Service Pack 2 (SP2), som kommer att släppas under första halvåret nästa år, kan användarna ställa in PDF och ODF som standardformat. .

Hela striden kunde ha varit annorlunda, tänkte McKee, eftersom Microsoft var mer involverat i standardiseringen av dokumentformat i det förflutna. Det var svårt att gå in halvvägs genom diskussionen medan debatten redan pågick världen över.

Trots stöd för andra dokumentformat i Office 2007 är det enligt McKee uteslutet att OOXML och ODF någonsin kommer att slås samman.

Top