sv.onlinewebcreations.com

Konkursen för Moxmo hålls av domstolen i ytterligare en vecka. Det var det som curator Evert-Jan Boot uppgav till Emerce. Det innebär att domstolens ledning kommer att ha en vecka att ordna extern finansiering och därmed tillgodose fordringsägarna. Om det inte fungerar, då den 8 september, kommer gardinen att falla för det företag som specialiserat sig på att betala via mobiltelefonen.

Inledningsvis övervägde domstolen inte Moxmo-målet till 29 september, men på begäran av kurator Boot var sessionen framladdad. Domaren har nu beslutat att förvaltningen av Moxmo fortfarande har en vecka för att fortfarande ordna extern finansiering.
"Det är klart under tiden att Moxmo inte har tillräckligt med pengar i kontanter för att kunna betala borgenärer själva. Dessa resurser måste komma från utsidan ", säger Boot, som hanterar saken på Van Rossem Advocatens vägnar och inlämnas för konkurs på uppdrag av Moxmos personal i början av augusti.
Förvaltningen av Moxmo motstod dock och överklagades mot konkursen. Som ett resultat kan konkursen fortfarande vara omvänd. Det faktum att de anställda som ingavs i konkurs i början av augusti, enligt Boot, var att de inte längre betalades.
"Lönen har inte betalats någon tid och det är i sig tillräcklig anledning att förklara en konkurs", säger Boot. Vid Moxmo var 3 anställda på löneförteckningen vid konkursdagen.
Enligt Boot har olika parter nu rapporterat till Moxmos konkursboende. Men de som är partier ville inte förlora Boot. Tja, att de måste vara tålmodiga för tillfället. Den stora frågan är om finansinstitut är inblandade. Vidare vet Emerce att det även finns en utländsk part som har visat intresse, men att han ännu inte har anmält till kuratorn.
Moxmo startade i slutet av 2001 med en metod för att möjliggöra små betalningar på webshops. Den utvecklade en metod att betala med mobiltelefonen, den här mobilplånboken kan hanteras via Moxmo-webbplatsen. Kunden kunde lägga upp denna plånbok från sitt bankkonto. Den som ville betala på en webbplats via Moxmo, överförde pengar via sitt mobilnummer och en personlig Moxmo PIN-kod.
Sedan starten av Moxmo kunde folk betala med sina mobiltelefoner på hundra (online) butiker, inklusive Kadoshop.nl och Belcompany. Vid Moxmo fanns ingen teckningsavgift. En överenskommelse för SMS-tjänster med den tidigare HMG (för närvarande RTL Nederland, redaktörer) för talangshowen Idols verkade också vara ett stort genombrott för Moxmo.

Top