sv.onlinewebcreations.com

Kanske den viktigaste förändringen Apple har gjort under de senaste månaderna har varit underexponerad. Företaget tog Apple Pay på nätet. Som ett resultat kan till exempel webbutiker få betalningar från den digitala plånboken.

Även om Apples digitala plånbok främst är avsedd att förbättra mobila betalningar, har det lämnat mycket (tillväxt) bakom med det fokuset. En integration där Apple Pay också kan användas på webben saknades. Förra hösten förändrade företaget det. Med lanseringen av iOS 10 och den senaste macOS kan Apple Pay också integreras i en webbbutik.

Vid deltagande butiker väljer kunden "betala med Apple Pay" under kassan, varefter betalningen med TouchID - fingeravtrycket - godkänns. En viktig egenskap hos den här webbversionen är att den även kan användas på icke-mobila enheter, till exempel en MacBook. Under kassan visas ett fönster på iPhone eller Apple Watch för att initiera betalning från det sparade betalningskortet. Smartphone som fjärrkontroll. Stor nackdel är förstås att tjänsten bara fungerar i Apples egen webbläsare, Safari.

Publisher Time Inc. är ett av de första företagen som omfamnade Apple Pay på webben. Företaget säger detta främst eftersom mobilomvandlingen lämnar mycket att önska. Antalet personer som köper en vara eller prenumeration på mobil basis är bara en bråkdel av vad företaget är vant vid från skrivbordet. "Att ta bort denna friktion är en stor prioritet". Apple försöker nu att få detsamma för goda orsaker. I USA har de massivt integrerat betalningstekniken för att göra donering ännu enklare med tanke på de senaste semestern.

Bild: Unicef ​​omfattar Apple Pay

Siffror från SimilarTech visar att Apple Pay är redan den åttonde betalningsmetoden på webben. Marknadsandelen bland de tiotusen största platserna är nu 0, 08 procent. LiknandeTech har etablerat över två miljoner webbplatser som betalningstekniker är integrerade. Detta visar i alla fall att bland de större sidorna PayPal, Stripe och PayPal Subscribe är ännu mer populära.

Och medan det fortfarande låter som ett litet framgångsrikt försök att göra betalningar på webben, är det definitivt positiva ljud. Enligt Shopify, känd från webbshopsprogrammet och lämplig för Apple Pay, ser återförsäljare att konvertering på smarttelefonen ökar kraftigt. Kassen är också 60 procent snabbare för kunden. Det är inte längre nödvändigt att fylla i kontakt- och betalningsuppgifter. Dessa tas över från betalningstjänsten.

Video: Betala med kreditkort mot Apple Pay

Om holländska webbutiker ser Apple Pay som ett allvarligt alternativ är inte känt. Enligt Adyen finns det allvarligt intresse, men framför allt från företag som är aktiva internationellt.

Bild: marknadsandel enligt SimilarTech

Top