sv.onlinewebcreations.com

Sju europeiska flygplatser organiserar den {re} kodande luftfartshackeln på initiativ av Amsterdam Airport Schiphol. Utvecklare utmanas att utveckla nya applikationer som förbättrar passagerarnas reseupplevelse.

Den {re} kodande luftfartshackeln kommer att hållas 16-18 juni i Berlin. Förutom Schiphol tillhandahåller flygplatser i Stockholm (Swedavia), Frankfurt (Fraport), Genève, London Gatwick, München och Köpenhamn uppgifter. Varför specifikt dessa flygplatser? "Hackathonlaget har slumpmässigt närmade sig flygplatser runt om i världen och dessa sju har lovat, " säger en talesman från Schiphol. "Det har inte förekommit något val på förhand. En internationell hackathon är intressant för var och en av de berörda flygplatserna att komma med innovativa insikter som de kan använda för sina kunder - passagerare och flygbolag. Det bästa är att komma till en sömlös passagerartur "över flygplatser". Vi vill kombinera vår innovativa styrka för det. "

Med hackathon ligger betoningen på överföring av passagerare. Överföringar kan orsaka problem om det finns en fördröjning eller att bagage måste kontrolleras igen. Genom att samarbeta och dela data med varandra kan flygplatser bättre styra sådana passagerarflöden i rätt riktning och förhindra förseningar och passagerarkatastrofer.

Schiphol vet också att lösningar med hänsyn till de långa köer som flygplatsen står inför är också välkomna. "Under hackathon fokuserar vi på hela passagen och alla steg som passageraren måste gå igenom, från AZ. Så också säkerhetsprocessen. "

Fyra teman

Hacktonen är uppdelad i fyra teman - Livet före flygplatsen, Livet vid flygplatsen, Livet mellan flygplatser och Livet efter flygplatsen - som tillsammans täcker alla aspekter av ett flyg. Från att boka en resa till själva resan och från passkontroll till ankomst till destinationen. Varje tema har sina egna specifika utmaningar.

Deltagarna kan använda de tillgängliga API och dataset med hjälp av applikationer som AI, IoT och sensorer, chatbots, robotics och wearables. Till exempel finns flygtid och väntetiddata och inomhusnavigations-API: er. Utvecklare uppmanas att se bortom de vanliga mobila applikationerna och bokningswebbplatser.

Den övergripande vinnaren av hackathonet kommer att få en helt tillfredsställd resa till European start-up, Slush, som hålls från 30 november till 1 december i Helsingfors. Vinnarna av de olika teman får ett flyg i en helikopter. De deltagande partnerna gör också priser tillgängliga för sin personliga favorit.

Föregående hackathon resultat

Under tidigare hackatoner som organiserats av de olika flygplatserna har applikationer utvecklats som har utvecklats vidare och faktiskt tagits i bruk. Till exempel använder Fraport "FRAnky Chatbot", en Facebook chatbot som svarar på frågor från resenärer. Schiphol arbetar för närvarande med genomförandet av TimeFlies, ett koncept som var tänkt under den holländska Open Hackathon 2016. TimeFlies erbjuder resenärer aktuell information om väntetider, flygtider och resetider.

De sju flygplatser som deltar i hackathonet - hålls på "neutral" mark i Berlin - samlar årligen 294, 2 miljoner passagerare. I cirka 40 procent av fallen innebär det flygresor där en överföring görs. Förutom de sju flygplatserna är Sita och KONE anslutna till hackathon som tekniska partners. De gör också API: er tillgängliga.

Top