sv.onlinewebcreations.com

Investerare är nervösa för den tacksamma försäljningen i USA. Priserna på stora återförsäljare som Target och Walmart har sjunkit under de senaste timmarna som rush i butiker under fynd dagar eller Black Friday är inte kommande. Det verkar som att fysiska återförsäljare får allt mer konkurrens från online-återförsäljare.

IBM anser att onlineförsäljningen idag är 14 procent högre än förra året, men butiksbesöket är en besvikelse enligt de första rapporterna.

Många butiker hade redan sänkt priserna på Thanksgiving igår. På torsdagen var det upptagen i amerikanska köpcentrum. I Storbritannien var de stora butikerna och köpcentrumen också välfyllda idag.

Enligt Adobe Digital Index spenderade amerikanerna online 1 miljard dollar online igår, åtminstone till 5 på eftermiddagen. Det är 22 procent mer än förra året.

IBM tror att försäljningen ökade med 26 procent. De genomsnittliga utgifterna minskade dock något till 123 dollar. En tredjedel av försäljningen avräknades via mobila enheter. Det genererade 60 procent av trafiken. Förresten är de preliminära siffror som kan förändras.

Det är en viktig tid för amerikanska detaljister, där de genererar tjugo till ibland fyrtio procent av sin årliga omsättning. Svart fredag ​​är traditionellt dagen i USA när säsongen för julhandel börjar.

Top