sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 8 september 2017 - e-Spirit, expert på digitala erfarenhetsplattformar, öppnar framtidens butik under DMEXCO. Vår shoppingupplevelse har förändrats betydligt de senaste åren tack vare ankomsten av ny teknik och försäljningskanaler. Butiken visar med vilka tekniker återförsäljare kan bygga en bro mellan den digitala och fysiska världen. Mässan kommer att äga rum i år mellan 13 och 14 september i Köln. Framtidens butik är full av pekskärmar, sensorer och digitala skyltar. Målet med all denna teknik är att uppnå bästa möjliga shoppingupplevelse. Genom att stödja konsumenterna med personliga, relevanta erbjudanden och information, tillhandahålls de optimalt för sina informationsbehov. Affärspersonal kan därför fungera mer effektivt. Företaget förväntar sig att varje tegelbutik kommer att ha en sådan personlig omnichannel shoppingupplevelse inom två år.

Fatthias Meijer, landschef Benelux på e-Spirit: "Innehåll som nu ofta skapas av återförsäljare används antingen för sin egen webbshop och hemsida eller för den fysiska butiken i shoppinggatan. Konsumenterna kontrollerar dock flera enheter och kanaler innan de bestämmer sig för att köpa en produkt. Ett nytt tillvägagångssätt är nödvändigt för att använda innehåll effektivt i online- och offlinevärlden, så att kunderna har en konsekvent shoppingupplevelse och serveras på bästa möjliga sätt. "E-spirit är en leverantör av digitala erfarenhetsplattformar för detaljhandel, bank, försäkring och företag inom tillverkningsindustrin. Företaget fokuserar också på organisationer där E-Spirit ursprungligen är verksamt i Tyskland, men på grund av företagens intresse för plattformens integrationsmöjligheter växer det snabbt i USA och Europa.

I Nederländerna förvaltas e-Spirit av chef Benelux Matthias Meijer. DMEXCO kommer att äga rum i år mellan den 13 och 14 september i Köln. e-Spirit står med partners i Halle 8 A-31. Under mässan ges demos i stället och ärenden presenteras.

Top