sv.onlinewebcreations.com

Reklam kommer ut ur många människor och det är inte förvånande: varumärken skriker vår uppmärksamhet varje dag upp till 3000 gånger. Vi installerar massivt adblockers för att annonsera att vi inte har något att förhindra (1). Teleselskapet Telfort har ett svar på denna utveckling och kallar den på plats reklam: online och offline meddelanden som delas på en viss plats och vid en viss tid med en viss - ibland liten - grupp människor. Innehållet i meddelandet är alltid ett relevant tips som mottagaren arbetar för just nu. I motsats till traditionella reklammetoder, där räckvidden leder, är meddelandets relevans för en viss grupp mottagare i reklam på plats måttet på framgång. Reklam på platsen startas idag med en slående åtgärd på Vadehavet.

Relevanta och osjälviska tips
Exempel på reklam på plats kan vara: Holländskspråkiga meddelanden vid utländska flygplatser som varnar människor för att det är klokt att stänga av dataroaming när du kommer till ditt utländska semestermål eller ett tips för att mildra skärmens ljusstyrka eftersom du bättre sömn för dem som tittar på nyheter och sportwebbplatser sent på kvällen. Med tipsen vill Telfort hjälpa människor, kunder eller inga kunder att få mer ut av mobilen, surfplattan eller bärbara datorn. Att detta ibland betyder att människor, till exempel, använder mindre mobila data eller samtal minuter, och därigenom genererar mindre inkomst, tar företaget för givet.

Även på Vadehavet
Semesterfirare som tog färjan till Terschelling för pingsthelgen, fick idag en smak av reklam på plats. Med hjälp av ett långdistansfartyg med en stor banner fick de relevanta tipset från Telfort för att ladda ner WadsApp Terschelling, en app från VVV fylld med tips för att hjälpa dem att få ut det mesta av sin vistelse på Terschelling.

Generera sympati som huvudmål
Med reklam på plats går Telfort extra för att ge kunder och icke-kunder information som verkligen betyder något för dem. Tanken är att genom att kommunicera relevanta och sympatiska, stannar nuvarande kunder längre och andra tar sig automatiskt till telekomföretaget.

Telekomleverantören "försöker" hela året med denna nya form av reklam. De första exemplen på reklam på plats som kommer att synas från 17 maj:
1. Under uppspelning av en YouTube-video i telefonen visas en banner med meddelandet för att göra skärmen mindre ljus för att spara batteriet på mobilen.
2. Människor som reser med en av de 165 RET-bussarna i Rotterdam-området eller en av de 100 EBS-bussarna i Nordholland, tippas på bussen via TV-skärmar för att växla direkt till Wi-Fi-nätverket. från bussen; det sparar värdefulla MB-skivor.
3. Besökare av till exempel nyheter och sport webbplatser kommer att se en banner på kvällarna med tipset att stänga av den bärbara datorn helt, vilket kommer att gynna batteriets användbara livslängd.
4. Människor som får via 4G internet via Facebook Advertising tipset att stänga av autoplayfunktionen för Facebook för att spara värdefulla MB och batteriet.

Slut på meddelandet

1.) Källor: https://blog.pagefair.com/2015/ad-blocking-report/ och http://www.digitaltrends.com/mobile/ad-blocker-use-study-shows-growth/

Om Telfort
Telfort är den pålitliga fördelen på telekommarknaden. Nu redan tjugo år. Vi erbjuder mobil telefoni, interaktiv tv, internet och samtal till hemmet. Telfort fokuserar på konsumenter och företagskunder och erbjuder bra telekom utan onödiga extrafunktioner. Kunder väljer Telfort eftersom de vill ha kvalitet, men vill inte spendera för mycket pengar på den. Telfort använder KPN-nätverket. Tjänsterna erbjuds via våra egna Telfort-butiker, telfort.nl, telefonisk via 0800 - 1707 och i telekomspecialbutiker.

Top