sv.onlinewebcreations.com

Lastminute.com har börjat samarbeta med Thomas Cook. Parterna inrättar en gemensam webbplats som de vill betjäna sina kunders. Lastminute.com tillkännagav samarbetet med resultatet från det senaste kvartalet, vilket visar att företaget fortfarande förlorar. I Nederländerna har företaget rekryterat 30 000 abonnenter för nyhetsbrevet på en månad.

Samarbetet med Thomas Cook innebär att Lastminute.com kommer att hänvisa besökare som vill boka en semester längre än sex veckor i förväg till en webbplats som den kommer att skapa tillsammans med Thomas Cook. I sin tur kommer Thomas Cook att referera sista minuten bokhandlare till denna webbplats, varefter de kommer att varna för Lastminute.com erbjudande.

Lastminute.com drabbades av en nettoförlust på 11, 7 miljoner pund under första kvartalet (oktober-december 2000). Den förlustnivån gick inte sämre med investerarna. Aktien steg först igår på Londonbörsen, men gav då två och en halv öre. The Guardian rapporterar analytiker som är missnöjda med ökningen av driftskostnaderna, från tio miljoner pund under föregående kvartal (juli, augusti, september) till 16, 3 miljoner pund under det sista kvartalet.

Antalet registrerade medlemmar på webbplatsen var nästan oförändrat under fjärde kvartalet jämfört med tredje kvartalet. Det var bara en tillväxt på 0, 4 procent. Det var också inte analytikerna nöjda. I Nederländerna Lastminute.com, som har varit aktiv sedan 1 januari, rapporterar att 30 000 abonnenter har rekryterats sedan nyhetsbrevets början.

Jämfört med tredje kvartalet ökade nettoförlusten av Lastminute från 9, 7 miljoner till 11, 7 miljoner. Under samma kvartal föregående år var förlusten fortfarande på 6 miljoner pund.

Omsättningen fördubblades nästan i jämförelse med föregående kvartal. Senast Lastminute.com bokade en försäljning på 1, 4 miljoner pund, vilket hade ökat till 2, 9 miljoner pund under fjärde kvartalet. Lastminute.com räknar med att göra vinst nästa år. Företaget har fortfarande 70 miljoner pund i kontanter.

Top