sv.onlinewebcreations.com

Linkfri, intressegruppen för flera radioportaler, vill ha ett annat möte med rättighetsorganisationen Buma / Stemra om att lösa hyperlänkar till aktiva musikkällor, till exempel radiostationer.

På grund av ett nyligen beslutat grundprocedur mellan Buma / Stemra och Nederland.FM måste kommersiella webbplatsoperatörer nu köpa en licens för inbäddning och hyperlänkning av radiostationer. Som ett resultat hotar delningen av information på internet att gå vilse och fri marknadsföring av artister hindras.

Oavsett om hyperlänkar är en upplysning, kan du i alla fall begära siffror från källwebbsidan av summan av alla upplysningar, enligt Linkvrij.nl. Med dessa siffror kan Buma / Stemra erbjuda källwebbplatsen en licens som baseras på det faktiska antalet upplysningar som ägde rum, inte med antagandet om antalet strömmar.

Ett lönsamt alternativ, säger Linkfri, eftersom denna arbetsmetod redan tillämpas av Stichting Webcasting Nederland för licenser till webcasters. Enligt dem är denna metod transparent och lätt att hantera, med ett minimum av administrativa kostnader. En ytterligare fördel är att den här grunden kan vara en one-stop-butik, så att websändare inte saddlas med en nedgång av fakturor från alla kollektiva förvaltningsorganisationer.

Top