sv.onlinewebcreations.com

Framtiden har redan börjat igår. Det kommer inte vara länge innan vi byter färg på en vägg hemma med bara en lätt beröring. Idag väljer vi blekgult, imorgon för blått. Tack vare nanoteknik kan vi anpassa färgen på en bil till vårt humör.

En titt framåt. Hur långt kan det gå? Var är vi på ungefär ett år eller tio? Finns all vår data någonstans i Amerika? Tror vi på en iGod? Har vi smarta chips i vår kropp? Eller verkar vi alla mer och mer lika, som filosofen Bas Haring räddar. Från trendvaktare till miljöexpert, från futurolog till webbhandlare: de förutsäger, fantaserar och. varna.

Cloud

"Vi ska strömma allt, verkligen allting"

Så går det: i butiken går vi till kassan med vår mobila enhet, vi håller saken på ungefär ett decimeteravstånd, polen känner igen oss, det digitala kvittot går till vår bank som godkänner betalningen - och allt det där några sekunder. "Hela papperskvoten är borta, och du blir också av med bonuskort och frimärken, det är helt i din mobil", säger futurologen Paul Ostendorf . "Nära fältkommunikation har framtiden."

"Vi går mot ett helt nytt betalningssystem, utan pengar, inga kort, och i framtiden är det en hjälpfunktion: det blir en enhet som användaren känner igen, med tummeavtryck, röstmönster, irisskanning, kanske även den hastighet som du trycker på tangenterna. Om du förlorar det, oroa dig inte, för att ingen annan kan använda enheten blir det mer än bara en digital plånbok, och vi ska öppna ytterdörren med den. "

"Uppgifterna lagras i molnet, där vi kontinuerligt ger information till oss, du har alltid tillgång, var som helst i världen, vi behöver inte bära alla själva, vi laddar ner allt, men allting Även om du är bakom ratten är du trött på ett fingeravtryck eller din röst. Du köper körinformation om trafikstockningar eller om du är på väg till Frankrike, en film för barnen i ryggen. Då har du verkligen en 24- timmeekonomi. "

"För e-handel som kommer att bli en fullständig omställning: en tidning eller tidning kommer snart inte längre att vara på papper: Berättelser med bläck på papper, vikar och en häftning genom det? Nonsens, jag vill få det att leva, strömma. Miljön besparingar kommer bli enorma är. "

"Det handlar bara om tankegången: huvudet måste sättas ihop, först på europeisk nivå, då globalt är frågan om bankerna vill gå ut ur sin klassiska värld, och om de väntar för länge kommer de att gå fel. "

Paul Ostendorf (55) är en futurolog med inriktning på informations- och kommunikationsteknik. Från sitt eget företag Neoversum ger han presentationer och han gör forskning för företag, regeringar och organisationer. Han har 25 års IT-erfarenhet på ledningsnivå i stora företag, inklusive CapGemini.

-

ensamhet

"Vi letar efter andlighet"

Trendklockaren Adjiedj Bakas är alltid bra för en positiv anteckning. Nya prylar, nya applikationer? "Kom igen, du vet - väldigt trevligt, om några år kommer du att ha annonskolumner som anpassar dig till personen som går förbi, en man kommer se en annorlunda annons än en kvinna, eller hur?"

"Om tio år kan vi göra oss osynliga med en harry padtercape, bara dra upp en sorts burqa, och hopp, du är borta, det är allt närmare än du tror ... På ett tag kan du bara välja din favorit miljö: du fortsätter en gata i din egen stad, men då ser du gatorna i Venedig, den som går längs dig kan vara i Paris. "

"Vi ser fram emot en framtid med tre olika kugghjul: en tredjedel av människorna tycker att allt är bra, gör allt med det, ADHD-folket, jag kallar dem." En tredje är de Ot & Siens, som är nära allt eftersom det brukade vara bättre, och en tredjedel tar saker över, men i mått är det Vinex-gruppen, men framsteg är ostoppbar. "

"Det finns också en nackdel för framsteg, med alla nya kommunikationsmedel kommer människor att bli mer förenade, även om en av fyra holländska människor känner sig ensamma, 30 procent av amerikanerna har färre vänner än 20 år sedan, säger 20 procent av amerikanerna inga intima vänner, vi kommer bara att kommunicera via prylar, medan fysisk kontakt, en arm runt din axel, är så viktig. "

"Vi kommer alltmer att söka andlighet, den mest religiösa platsen på jorden kommer inte att vara Saudiarabien men Silicon Valley, folk behöver hjälp, de kan bli frilans katoliker, tror på tider när de behöver det."

"Ännu mer kommer att gå via internet E-coaching, e-learning, psykiatrisk hjälp Varför inte, Google Health handlar om hälsa, Google Bank om pengarna De har redan ett bankkort Som konkurrens på sparbanken kan det vara roligt Den som fortfarande tror på integritet är fel, jag håller med om att Google vet allt om mig, och det är inte ett problem för mig. "

Adjiedj Bakas (46) utsågs år 2009 till Trendwatcher. Han ger 200 föreläsningar varje år, inklusive The Future of Love, hans senaste bok är The Future of Faith, om effekterna av nya media och teknik för tro och andlighet.

-

Enhetskorv

"Vi kommer att se mer och mer lika ut"

Bas Haring, "folkfilosofen" som också är en datavetenskapare, har ett IT-fähig-hus - allt trådlöst, allt via en server, iPad. Och en vedspis i ladan. "Det finns inget annat sätt, det får lov att stanna så."

"Jag gillar prylar, men jag behöver verkligen något, jag behöver inte ett chip i mitt huvud som reglerar att musiken jag tänker på hörs omedelbart, jag går till den enheten. Tro inte på gardiner som öppnas automatiskt eller belysning som väcker dig bättre, men jag hoppas på hus som är mer energieffektiva. "

"Hur mycket ger det mig, det är den första frågan alltid: Det är sannolikt att hitta resultat som har den kortsiktiga effekten direkt: en sensor i min kropp som håller koll på min hälsa." Om jag får rabatt från försäkringsbolaget, jag Kanske kan en mobiltelefon i din tand vara användbar för mig, jag har redan ett chip i min övre arm, en champagnekredit för 1000 euro från Baja Beach Club, och jag fick en gång ett tv-program . "

"Det kommer att bli mindre och mindre behov av integritet, de nya generationerna skakar på axlarna och du hör ofta: kasta inte allt på internet, foton på den berusade kommer att stanna för alltid .. Om du är i en arbetsintervju kommer de att dyka igen Det är sant, men vi glömmer att den här generationen inte gäller för oss, utan för kamrater som upplever samma sak. Varningen kommer från en äldre generation. "

"Jag är orolig för mångfalden av idéer: Om alla alltid och överallt pratar med varandra, finns det inget utrymme för en unik tanke, ett motbrus, en grå slush, du kan se allt på mode över hela världen. du ser Zara och Adidas, vi är mer och mer som varandra, och de speciella tankarna kommer bara när du kan isolera dig själv. "

"Jag hoppas att jag alltid kan leta efter något långsamt, bara kopplat från en ö."

Bas Haring (42) är en filosof och datavetenskapare. Han har flera populära vetenskapliga böcker till hans namn, skriver kolumner och utför i tv-program. Vid Leiden Universitet är han specialprofessor för offentlig förståelse för vetenskapen. Han tog examen i filosofi i Utrecht, i riktning mot artificiell intelligens.

-

file Fri

"Det fungerar från 9 till 5, det är vad vi ska sluta"

Ett samhälle som är helt hållbart, det är naturens och miljöens ideal, och Claire Tielens, projektledare för kampanjen. Det nya sättet att arbeta är något du gör själv. "I framtiden kommer vi inte alla att gå till jobbet samtidigt och därför fastna i en trafikstockning."

"Vi har beräknat det: om en miljon holländare undviker rusningstiden en dag i veckan, kommer det att spara 140 tusen bilar i rusningstid. Det räcker för att bli av med trafikstockningar. Ännu fler siffror: om en femtedel av alla affärskontakter går via telefon eller telekonferens sparar det 0, 4 megatons koldioxidutsläpp per år. Det är detsamma som utsläppen av 700 jumbo jets som flyger fram och tillbaka till New York. "

"Det är bara att den som utför jobbet bestämmer var jobbet görs, och inte chefen." Medarbetaren tar ansvar själv, han debiteras oftare på de timmar han jobbar, men resultatet. Motivation, du får mer ut av dina händer, människor kommer att göra nya saker, de kan ibland skriva en komplicerad bit på ett vindsrum snarare än i ett upptagen kontor. "

"Vi kommer sluta arbeta från 9 till 5. Och det är fantastiskt, och när du går av, kommer du aldrig vilja gå in igen. Alla är tillräckligt med män. Om de behöver social kontakt, letar de efter det. Det kommer att kräva en förändring av mentaliteten, särskilt de anställda själva och mellanledningen kommer att behöva hantera sina kallvattenskräck, men lyckligtvis finns det redan företag som står i framkant: Microsoft, Rabobank, IBM, som visar att det fungerar. "

Claire Tielens (45) är projektledare för kampanjen. Det nya sättet att arbeta är gjort av Natur- och miljöstiftelsen. Motto: Få det bästa ut av dig själv, jobba var och när du vill.

-

Internet av saker

"Vi ska ladda upp och ladda ner hjärnan"

Alla objekt från stora till små kan utrustas med intelligens, säger John Post, teknisk chef hos IBM Benelux. "Om det är en människa, en tekopp, en målning, en socka eller en byggkran, kan du använda en chip någonstans. I framtiden behöver du inte förlora någonting, du vet omedelbart var din nyckel eller plånbok är. något från det förflutna. "

"Vi strävar mot ett dramatiskt olika sätt att leva tillsammans: vi kommer att länka intelligenta enheter som kommer att styra samhället, det är saker av Internet, och vi kommer att komma till en annan inställning av personer med maskiner, men även maskiner med maskiner. Det kommer att gå fort: radioen varade i sextio år tills det var vanligt, TV-trettio år, datorn femton år, mobiltelefonen åtta år gammal, du kan lita på, det är en stor acceleration. "

"Om några år kommer vi att kunna följa allt, lägga ett chip med några tiondelar av ett cent i fritt kött, och konsumenten kan se i snabbköpet exakt varifrån det kommer, kanske till och med vilken ko, eller om du vill bygga. du arbetar bara med hållbart trä, vilket är trä, och du kan spåra hela processen från träd till byggplats. "

"Vi går mot en helhetssyn med saker av Internet, allt som låser varandra, påverkar varandra, i realtid, tar trafiken, du har GPS-data, du mäter luftföroreningar, fordonets tryck. De handlar om människors beteende, som går in i en analysmodell, som berikar dig med historiska data och förväntningar, då vad som behöver anpassas, trafikljusen är inställda annorlunda, vägarna är blockerade eller bilisten leds genom en annan gata. Du kontrollerar beteendet. "

"Frågan är: Är du lycklig i en sådan värld? Är du glad att du vidarebefordras eftersom det finns din favoritaffär med jeans som erbjuds, eller för att en parkeringsplats är ledig i den gatan. I framtiden kommer vi att ladda upp och ladda ner den mänskliga hjärnan. Vi kan bokstavligen hjälpa människor ur glömska genom att placera informationen tillbaka i hjärnan. Ingen mer Alzheimers pacemaker är redan accepterad, och mätningarna är ofta mycket krångel med alla trådar Informationen kan gå direkt till doktorn via internet. "

"Dina Internet möjligheter erbjuder också hopp, vikten av gemensam konsumtion ökar, vi delar mer, oavsett om det är böcker, cyklar eller rum, vi bättre kartlägger tillgängligheten, vilket också är hållbarhet. var åldern av hyperförbrukning, kommer det 21: a århundradet att vara en delning . "

John Post (64) är Chief Technology Officer vid IBM Benelux. Han är inblandad i den här funktionen med ny teknisk utveckling, inklusive Dina Internet, Internet av saker: En värld där smarta enheter kommunicerar med varandra. Han leder också ett team hos IBM som handlar om energi och hållbarhet.

-

nisch

"Den lilla kommer tillbaka"

Det kommer inte vara länge innan vår smartphone kommer att känna igen vilka blommor som finns i fältet och vilka svampar i skogen. Det är en vision av Durk Jan de Bruin, grundare av Startpagina.nl, och nuvarande direktör för Mijnwinkel.nl, som hjälper företag att skapa webbshops. "Kanske slår du bara på en app och håller enheten i. Kanske fungerar smarttelefonen som ett glasögon som du tittar igenom, kanske vi kan överleva i djungeln, det är ätbart, inte det."

"Enheter kan kommunicera bättre och bättre med varandra, det kommer att ge mycket, jag vill ha bättre verktyg att prata med varandra, så att du verkligen kan titta på varandra om du har kontakt via dator eller smartphone. lite problem med den kommunikationen, även med Skype, den kameran borde verkligen vara i mitten. "

"Jag förutser en sammanslagning av webbutiken och den vanliga butiken. För att gå till vanliga butiken ska du träffa någon annan, till exempel en konsult som förstår saker: webbutiken kommer att bli mer chatt."

"Vi går online shoppar tillsammans - som särskilt kvinnor gillar väldigt mycket. I webbbutiker stöter du på okända eller människor som har samma intressen. Det hjälper också i försäljningen, någon som från vänner eller bekanta att en produkt är bra, kommer att köp något tidigare. "

"Alla som kommer med sådana innovationer kommer att vinna och det finns en bra chans att de kommer att bli stora partier i Amerika, medan webbplatser som Wehkamp kommer att förlora marken om de inte kan erbjuda dessa funktioner." Å andra sidan kommer det att finnas utrymme för nischmarknader, Den lilla kommer tillbaka Knappbutiken i Amsterdam har fått stänga sina dörrar men har återvänt till internet, eftersom försäljningsområdet plötsligt är mycket större, så jag har också en kund som bara säljer dammsugarpåsar och det finns en med alla symönster eller bara alkoholfritt vin som fortsätter att vara starkt, eftersom stora saker som Blokker aldrig kommer att lagra alla dammsugare eller knappar som den lilla specialisten kan göra bättre. "

Durk Jan de Bruin (47) är grundaren av Startpagina.nl (1998), som han sålde år 2000. Sedan det året har han varit direktör för mijnwinkel.nl, som hjälper företag att skapa en webbshop. Han har också den internationella varianten myshop.com.

-

gouge

"Internet kommer att bli kraftfullare än oss själva"

Om Nico Baken, visionär och strateg på KPN, behöver en taxi, vill han kunna välja. Och inte bara att välja, men avsiktligt. "Vilka taxibilar finns i närheten, vilken bil, vad tyckte förarens tidigare kund, han har kaffe ombord? På så sätt fortsätter jag, jag väljer en, och sedan ger resan en rating igen. vrider taxi världen upp och ner, du trycker på fela taxibilar ur systemet. "

"Allt blir mer genomskinligt, värdedrivet Företag kommer inte bara att debiteras för de tre P: s - People, Planet, Profit - men också för Pneuma: s fjärde P. Och det står för själ, reflektion, andetag, liv och mening. Då handlar det om vem vi vill vara, vad vi vill ha och hur vi leder ett bra liv. "

"Eftersom vi verkligen försvinner lite, drivs rent av vinst - det fungerar inte längre, det vi gör nu är ingenting annat än en extrapolering av allt som har funnits sedan vi kom ut ur grottorna. Mäteskåpet i huset, där du ser vatten, gas, telekom, kabel och lite avlopp, alla separata tjänster, med egen serviceavdelning och egen ägare, blir en hel, en serviceplattform. och förbättra hållbarheten: du tjänar användaren empatiskt. "

"Det kräver en stor samverkan: det handlar om samordning, och då finns det verklig innovation, som behöver snabba : IKT kan göra allt transparent, vi har all nödvändig information, vi behöver bara leverera och tillhandahålla rätt information. Vi använder årligen 12 TeraWatt av energi i världen, men solen levererar kontinuerligt 175 tusen TeraWatt, vilket vi redan kan göra tekniskt, men det finns inget mod att uppnå. "

"I slutändan handlar det om moral och etik, kan vi hantera det, använda IKT på rätt sätt?" Internet kan bli ett monster, det blir hårdare och blir kraftfullare än oss själva. Föreställ dig då den döda kroppen hos någon som har en sådan hand: är det självmord eller mord med en hackad hand? "

Nico Baken (55) är visionär / strateg vid KPN. Han är också medlem i TU Delfts deltidsprofessor i telekommunikation på nätverksarkitektur och serviceavdelningen. Han har tilldelats en doktorand vid fakulteten för elektroteknik vid universitetet om ämnet optiska chips. Han håller femtio föreläsningar varje år.

-

Top