sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 11 februari 2015 - Simyo har blivit den bästa förbetalda leverantören för det tredje året i rad. Simyo följs noga av KPN, precis som i 2014. PrepaidSimkaart.net (den största förbetalda portalen i Nederländerna) håller detta årliga val att ge råd och motivera leverantörer, så att förbetalda tjänster kan anpassas bättre till konsumenternas önskemål. Simyo kommer att försöka implementera råd från PrepaidSimkaart.net för att positionera sig ännu starkare år 2016.

PrepaidSimkaart.net använder totalt 22 bedömningskriterier under 2015 där leverantörer utvärderas. Dessa är mer än tidigare år. Förutom de välkända kriterierna kategorier som tullar, förbetald internet och kundtjänst är det viktigaste tillägget "konsumentens röst". PrepaidSimkaart.net ber sina besökare att rösta till den bästa förbetalda leverantören av det aktuella året. Förra året blev 1 266 röster gjutna och enligt besökarna på den förbetalda jämförelsessidan var Simyo bäst och KPN och Vodafone fick andra och tredje plats.

Presentation och inverkan av rådgivning
Den 10 februari överlämnade PrepaidSimkaart.net koppen till Simyo vid huvudkontoret för KPN, där Simyo ligger. Simyo är återigen väldigt stolt över att få priset. Dessutom diskuterades olika utvecklingar och möjligheter relaterade till 2016. PrepaidSimkaart.net vill motivera Simyo bland annat att erbjuda nya förbetalda internetpaket med mer data. Vi förespråkar också att 4G-nätverket är tillgängligt för förbetalda kunder. Dessa är de svagare punkterna i Simyo och kan leda till förlust av kunder och ställning under det kommande året. Leverantören har meddelat att den omedelbart tar hänsyn till detta i framtida interna diskussioner.

resultat
Topp 5 "Best Prepaid Provider 2015" ser efter 22 bedömningskriterier inklusive "konsumentens röst" enligt följande:

1. Simyo
2. KPN
3. Vodafone
4. Blåst
5. Telfort

Både bland kunder med abonnemang och kunder med förbetalt SIM-kort spelar mobilt internet en allt viktigare roll. Därför tittade vi också på möjligheterna till 4G för förbetalda kunder. Wesley Kelder, ägare till www.PrepaidSimkaart.net, rådde Simyo under det senaste valet att introducera större databanker på 500 och 1000 MB. "Tyvärr har våra råd ännu inte följts upp. Det är också anledningen till att KPN får högre betyg på kriteriet "variation i förbetalda databas", säger Kelder. Rådgivningen från PrepaidSimkaart.net sätts nu direkt på leverantörens agenda. Genomförandet kan ta lite tid, naturligtvis, eftersom KPN måste kontrollera, anpassa och godkänna dotterbolagens förslag.

Förändringar 2015
Många leverantörer har gjort justeringar för tillhandahållandet av sina förbetalda tjänster, tyvärr är dessa förändringar ibland inte klara för kunderna och villkoren har blivit oklara. Enligt PrepaidSimkaart.net kan kommunikation från leverantörer bli ännu mer genomskinlig.

Vad som har förändrats ytterligare med många leverantörer jämfört med 2014 är giltigheten för samtalskrediten. Med många leverantörer, inklusive KPN, Simyo och Telfort, är uppackning inte längre obligatorisk, men användningen av ditt SIM-kort är tillräckligt.

Samspelet med besökarna på PrepaidSimkaart.net visar att förbetalda SIM-kort regelbundet används för flera ändamål där (snabbt) mobilt internet behövs, till exempel en GPS-tracker, klocka, bärbar dator eller surfplatta. Några leverantörer svarar på denna utveckling genom att introducera mer variation i förbetalda internetbuntar med bland annat alternativ upp till 4G internet. "Förhoppningsvis kommer denna positiva förändring att fortsätta i 2016", säger PrepaidSimkaart.net.

Vad händer i 2016?
Nästa år kommer 4G att bli ännu mer centralt och fler poäng kommer att distribueras för ett tillgängligt 4G-nätverk för förbetalda användare. PrepaidSimkaart.net hoppas kunna motivera leverantörer som Simyo, KPN och Telfort för att även göra 4G tillgängliga för förbetalda kunder. Efterfrågan på 4G bland förbetalda konsumenter fortsätter att stiga!

När det gäller de 22 bedömningskriterierna (https://www.prepaidsimkaart.net/wp-content/uploads/2016/02/Beoordelingscriteria-Beste%20Prepaid%20Provider%202015.pdf), gör PrepaidSimkaart.net det förbetalda 4G-erbjudandet ännu värre 2016 att väga. För närvarande delas "2 bonuspoäng" till de leverantörer som erbjuder 4G för förbetalda. År 2016 blir det 5 poäng.

I 2016 väger "konsumentens röst" ännu högre i jämförelse med 2015. Istället för hela 10 poäng kommer totalt 15 poäng att tilldelas 2016 till den främsta leverantören, vald av konsumenten.

Top