sv.onlinewebcreations.com

Apparatproducent Nokia startar den 19 september ett nytt onlinespel, Nokia 20Lives, som spelas i så många som 21 europeiska länder. Det är en blandning av spel, filmer, mode och musik via både internet och mobiltelefoni. Deltagare i spelet, som är översatt till elva språk, kan dölja tjugo fiktiva tecken i huden. Baserat på de val som görs kan deltagarna gå vidare till nästa omgång.

Tidigare organiserade Nokia redan Nokia-spelet fem gånger. Miljoner människor har deltagit sedan 1999. Syftet är att stimulera användningen av mobiltelefoni, men framför allt att publicera så kallade multiplayer-spel, spel med flera deltagare, som kan generera extra datatrafik. Marknaden för mobila spel hade redan nått 2, 1 miljarder dollar förra året.
Nokia 20Lives använder video och rörliga bilder på Internet och SMS, e-post och röstmeddelanden för att utbyta information med spelare. Tillverkaren själv tjänar inte spelet, enligt en talesman. "Nokia hoppas få avkastning från försäljningen av enheter."
Den kampanjen verkar hjälpa. Nyligen är Nokia igen i första hand när det gäller antalet sålda WCDMA-telefoner (3G). Av dessa såldes 9 miljoner globalt under andra kvartalet 2005 (april till juni). Nokias marknadsandel är 17 procent och lämnar de finländska företagen NEC och LG. Antalet verkar vackrare än de är: 3G-telefoner står för endast 5 procent av det totala antalet enheter som säljs under andra kvartalet. I GPRS-enheter har Motorola fortfarande marknaden i hand, delvis tack vare den populära V3 Razr.

Top