sv.onlinewebcreations.com

Det Flemish Institute of Logistics (VIL) kommer att studera möjligheterna att leverera med droner. Tillsammans med ett antal företag vill de ge mer klarhet om den praktiska tillämpningen av droner i logistik. Vi kommer att titta på var tekniken står, vilka applikationer finns redan och vilka lager- och transportaktiviteter som är möjliga.

I en första fas utforskas applikationsmöjligheterna hos droner, både på utsidan och inom lageret. Droner kan också distribueras inom lageret, till exempel för att hjälpa till med inventeringarna. Det finns förmodligen andra uppgifter som de kan utföra. Därför ses också "bästa metoder" både hemma och utomlands.

För testningen har VIL beställt KU Leuven, som redan byggt upp erfarenhet av droner med VertiKUL. Ett praktiskt test utförs på två företag. Detta bör visa vilken teknik som behövs för att konkreta användning av droner och vilka fördelar de effektivt kan leverera till logistik sektorn.

Deltagande företag som redan har skrivit in på projektet är Colruyt, DP World, G4S, H.Essers, ICO terminaler, Nova & Hesse-Noord Natie, Stevedoring, Sarens Group och Vervoer Verbessem.

Resultaten kommer att meddelas i december 2016.

Top