sv.onlinewebcreations.com

[Video] Över 40 internetföretag förbereder en börsintroduktion, inklusive välkända företag som LinkedIn, Facebook och Twitter. Det säger Andrew Anker, tidigare Wired och Investor Executive, baserat på källor i den amerikanska bankvärlden.

Arkitekt på webben

Andrew Anker har varit aktiv i internetvärlden i nästan två decennier som en investerare och entreprenör. Som en bankir som programmerade något som en hobby på kvällarna blev han
i början av nittiotalet bad om att inrätta webbplatsen för den ledande tidningen Wired. Under hans ledning sålde Wired den första internetannonsen, i form av nu avskyvärda banderoller, varefter Anker skildras tillsammans med grundarna till bland annat Netscape och Yahoo i de banbrytande "Arkitekterna på webben".

212 miljoner unika besökare

Efter en period som venturekapitalist är Anker nu investerare i och styrelseledamot i Six Apart, tillverkare av weblogprogramvaran som miljontals webbloggar kör, till exempel den nederländska webloggen. Enligt de senaste Comscore-siffrorna räknas alla Six Apart-webloggar över 212 miljoner unika besökare per månad. Företaget ses av insiders som en stor kandidat för en börsintroduktion. Anker rapporterar emellertid i den här videon att Six Apart följer nära LinkedIns grund, grundad av Reid Hoffman, investerare och kommissionär på Six Apart. Enligt Anker är LinkedIn ett av de 40 internetföretag som förbereder en börsintroduktion.

Varje tisdag kl 10: Sann tisdagar. Presenterad av Michiel Frackers, medgrundare av Planet Internet och 925 och aktieägare i Flabber. Kamera och redigering: Godfrey de Vries.

Tidigare avsnitt:

Episod 5, Andrew Bridges: "Ombud Google och Facebook i tvist"

Episod 4, Mike Gifford: "Microsoft vinner från Apple"

Episod 3, Mark Bernstein: Fragmenteringen av media medför det

Episod 2, Daniel Brusilovsky: Techtiener i Silicon Valley

Episod 1, Janpieter Scheerder: Holländska techbobo förklarar Silicon Valley framgång

Top