sv.onlinewebcreations.com

Interpolis kommer att presentera sitt nya koncept för sjukförsäkringsbolag om två veckor. Rabobanks dotterbolag anser att alltför få använder de digitala kanalerna för att informera sig om vårdval. Det kan också innebära att de inte försäkrar sig själva.

I eftermiddag var René Voets från Interpolis en av talarna vid Emerce eHealth. Interpolis är en liten aktör bland hälsovårdsföretagen, men vill förändra det under de närmaste åren. "Vi kan också göra vård klar."

"Tretton procent av vår inkomst går till vård i år. År 2040 kan det vara upp till fyrtio procent. Det är svårt för alla. Det finns många bra onlineverktyg för konsumenter. Tänk på Medify, Zorgkaart, Transparancy Labs eller Googles influensatendenser. Men alltför få människor använder det här. "

Interpolis strategi för den kommande perioden kommer att vara en, där den kommer att ge sina kunder mer information och val. "Är det bra att få glasögon ersatt från din försäkring? Kanske är det bättre att ta en mindre försäkring och spara för dessa glasögon. Och vad är de verkliga kostnaderna för sjukhusvistelse utomlands? "En smart beräkning kan säkerställa att människor avstår från en utländsk sjukhusförsäkring.

Sociala medier som Twitter och Facebook spelar en roll i detta. "Den ömsesidiga konversationen mellan kunder främjas. Vad är bra, vad fungerar och hur? "Vad det här tar form, håller Voets för sig själv. "Om två veckor." Sloganet för den nya marknadsstrategin är "Gör det bättre".

"Vi ska göra människor medvetna om deras risker och val. Det kommer att bryta igenom konventioner eftersom vi visar de verkliga kostnaderna för försäkringar. "Detta kan leda till att kunder betalar mindre premier från Interpolis än någon annanstans. När allt kommer omkring försäkrar de sig mot färre risker. Voets beskriver detta som ett strategiskt val på längre sikt.

Top