sv.onlinewebcreations.com

Uppstartsaccelerator Rockstart startar i september ett program för artificiell intelligens, för vilken tidvatten börjar i maj.

Tio startups kommer att väljas som ska övervakas i Den Bosch i sex månader. Jheronimus-akademin för datavetenskap (JADS) har nyligen etablerats där.

Startarna finansieras upp till 80 000 euro, får ett kontantbelopp och ett kontor i Den Bosch.

Som mentorer rekryterades Jasper Wognum (BrainCreators), Mykola Pechenizkiy (TU / e) och Christoph Auer-Welsbach (IBM).

De nya studierna vid Jedonimus-datavetenskapsakademin (JADS) ingår i ett bredare samarbete mellan fyra parter i Brabant: provinsen Noord-Brabant, kommunen s-Hertogenbosch, Tilburg-universitetet och TU Eindhoven. Det ligger i den tidigare klosterkyrkan Mariënburg.

Jheronimus-akademin för datavetenskap hänvisar till målaren Jheronimus Bosch. Han gick ner i historien som "duvelmakaren" (djävlarens skapare) och som målare av satiriska representationer, men är särskilt viktig som en innovatör av den befintliga visuella traditionen.

Enligt Jan Mengelers, ordförande för TU / e-styrelsen, återspeglas också denna innovativa förmåga i datavetenskapsinitiativet. "Samarbetet mellan ett teknisk universitet i Eindhoven och ett mänskligt och socialt universitet i Tilburg gör unionen och tolkningen unik".

Top