sv.onlinewebcreations.com

Enligt en nyligen genomförd studie av Stratix har nu en fjärdedel av holländska hushåll en fiberoptisk anslutning. Av dessa 1, 9 miljoner anslutningar används en tredjedel. Reggefiber, den klart största fiberoptiska operatören, har nu utrustad mer än 1, 6 miljoner hushåll med fiberoptisk anslutning och expanderar kvartalet med cirka 100 000 nya anslutningar. Mer än 600 000 hushåll använder faktiskt den fiberoptiska anslutningen från Reggefiber. Under 2012 bildade Rabo Building Fund Communication Infrastructure Fund (CIF) ett joint venture med fiberoptisk leverantör Cogas för att konkurrera på marknaden för optiska fibrer. Dessa parter är för närvarande engagerade i glasrutan av befintliga kabelnät för kabel- och fiberoptisk leverantör Caiway.

Nyligen rapporterade kabeleksperter att medan antalet fiberoptiska abonnenter ökar, börjar Nederländernas glasögon falla bakom kommissionens önskan att se hela Nederländerna ansluten till optisk fiber eller bredband via 2020. Detta gäller särskilt för olönsamma utomhusområden. Anledningen till detta är att regeringen inte uppmuntrar till byggandet av fiberoptik som det gör i Japan, Sverige, Frankrike och Sydkorea. Istället lämnar den nederländska regeringen utrullningen av optisk fiber till marknaden själv. Som ett resultat tvingas företag som Reggefiber per kommun eller distrikt först måla intresset för fiberoptik. Först när 30 procent av hushållen väljer ett fiberoptiskt anslutningsområde, uppnås nätverket.

Reggefiber-nätverk erbjuder optimal valfrihet
En stor skillnad mellan Reggefiber och andra operatörs fibernät är att Reggefibers nätverk är tillgängliga för praktiskt taget alla leverantörer av fiberoptiska prenumerationer. Reggefiber-nätverket används för att erbjuda företagsabonnemang och privata paket av leverantörer som KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2, Vodafone, Scarlet, Fieber, Fype, CanalDigitaal, Solcon, TriNed, dagens hjältar, Glashelder, ON, OnsBrabantNet, Phonedata, PLINQ, Wisper, Xconnection, Kompatibel och Tweak.

Leverantörer gör allt mer för att rekrytera nya kunder
Reggefiber är för närvarande verksamt i över 175 kommuner. Det blir emellertid allt vanligare att otillräckliga registreringar kommer in för att ytterligare öka antalet kommuner med fiberoptik. Detta beror främst på aggressiva kampanjer från kabelleverantörer Ziggo och UPC. Under de senaste åren har dessa förlorat ett stort antal abonnenter till fiberoptiska leverantörer. Både kabel-, ADSL- och fiberoptiska leverantörer försöker alltjämt locka nya kunder genom att erbjuda gratis gåvor med en internetabonnemang. Till exempel erbjuder Ziggo ett erbjudande där nya kunder får en gratis Samsung Galaxy Tab 3. Nya kunder på Online.nl drar nytta av vissa allt-i-ett-prenumerationer på en åtgärd med en gratis Full HD 32-tums LED-TV. En gratis tablett finns också på XS4ALL: Qware Pro3 7 ". Internetdealer.nl har ett exklusivt samarbete med leverantörerna att erbjuda de fria gåvorna och erbjuder även fördelar till andra leverantörer som stora rabatter och gratis (TV) tjänster.

Top