sv.onlinewebcreations.com

För närvarande kommer det offentliga utgivningsföretaget inte att investera extra på den andra skärmen. Det är vad Henk Hagoort, styrelseordförande i Holländska Public Broadcaster (NPO), sa igår på Mediapark Årskongress. "Seare gör allt med tabletter, men det har ofta inget samband med att titta på tv."

Ny forskning från SKO visar att användningen av den andra skärmen fortfarande är mycket blygsam. Ofta är smarttelefonen eller surfplattan inom räckhåll, men ett direkt förhållande till att titta på tv är inte enligt Hagoort. "Facebooking med vänner och sätta på Marketplace." Så länge så är fallet kommer NPO inte släppa en extra budget för detta. "Vi gör redan något med den andra skärmen, men det kommer att förbli blygsamt."

Otroligt nog, tycker Staren annorlunda. Direktör Arian Buurman tycker att den andra skärmen för annonsörer kan ha mervärde. Audiovisuellt material har en enorm inverkan. Det gör meddelandet mer penetrerande, säger hon i en specialutgåva av Omroepblad Spreekbuis. I år är Ster redan aktiv på den andra skärmen, försäkrar Buurman utan att ge detaljer. Det kommer inte att vara rörliga bilder, det skulle vara overkill. Ett annat villkor är att huvudskärmen och den andra skärmen synkroniseras ordentligt.

RTL fortsätter också med andra skärmförsök. Thuiscoach App för Voice, där tittarna kunde kommunicera med varandra och kandidaterna, laddades ner 600 000 gånger. RTL anser också att det finns nya möjligheter för annonsörer på den andra skärmen och det kommer också att produceras mer aktivt. Enligt Arno Otto, chef för digitala medier, vill RTL göra mer med berättande. Betraktaren behöver verkligen vara i en historia, istället för att titta på den. Till exempel introduceras en extra siffra för Good Times, Bad Times (GTST), som kan följas genom olika media. GTST är också det program som är mest tweeted i Nederländerna.

NPO kan inte gå speciellt med den andra skärmen, möjligheterna att se broadcast missade kommer att utökas. Till exempel överväger Hagoort att erbjuda program för betalning. "Jag kunde föreställa mig att folk skulle vilja titta på Sesam Street. För närvarande kan vi bara ha rättigheter för linjär tv, inga extra rättigheter kan betalas från sändningsavgiften. På så sätt kan vi inte göra varje dramaproduktion tillgänglig via Uitzending Gemist, men om folk vill betala vill vi göra det lättare. "

Top