sv.onlinewebcreations.com

Det här är några av slutsatserna från en storskalig studie av OnlineResults på internetanvändning. För detta ändamål ifrågasattes 280 nederländska medborgare i åldersgruppen 18 till 67 år med olika kulturella och religiösa bakgrunder om den roll som internet spelar i deras personliga liv och vilka platser de besöker.

Tror du fortfarande på det?

1 av 5 respondenter besöker regelbundet webbplatser inom religionsområdet, tro och livsfilosofi. Från Jehovas vittnen till islam och från filosofi till trolldom. Många gör det för att det är inspirerande och upplysande att läsa visioner från andra troende. Som en respondent anger: "Jag besöker dessa webbplatser om jag behöver läsa djupgående texter om liv och visioner på det". Besöket på dessa platser är också ofta praktiskt i naturen. Att leta upp när det finns kyrktjänster i sin egen församling eller, till exempel, att läsa missade predikningar. Eller till och med mer hipper: lyssnar på podcaster från "Pastor 2.0" Roderick Vonhögen.

Religion 2.0

I den traditionellt konservativa religionsvärlden beaktas de senaste utvecklingen i allt större utsträckning. Och till exempel är samhällen byggda kring kyrka och tro, som tangle.com. Dessutom finns det kompletta tv-kanaler online - till exempel www.cometogethertv.nl - och online-radiostationer - www.bright.fm - på kristen basis. Det allt färre antalet besökare till kyrkor symboliserar tydligen inte ett minskat behov av att tro. Endast andra platser används för att bekänna tron: "Det betyder att jag alltid vill lära mig om honom och vill njuta av honom, även på internet". De mest populära platserna inom religionsområdet är ofta initiativ för enskilda troende. Kyrkor, församlingar och andra religiösa institutioner kunde delta ännu mer i att sprida tron ​​på webben. Genom att erbjuda de troende en plattform, främjar de inte bara aktivt deltagande i tro utan även nå en yngre målgrupp.

Inte bara kärlek till Herren

Religiösa webbplatser och datingsidor utesluter inte varandra. Många troende respondenter indikerar också att de regelbundet besöker datingsidor. Och låt en person spela sin roll i sitt val av en partner - till exempel genom att prenumerera på christianmatch.com - föredrar majoriteten av respondenterna Relatieplanet, Lexa eller E-matchning. Vanligtvis att leta efter en vänskap eller ett seriöst förhållande, framgångsrikt eller inte. "Jag har inte hittat någon än. Var inte desperat, hitta snygga kontakter där och det är också dyrt ".

Korsbestämning

Även religion och erotik biter inte varandra på internet. En svarande som regelbundet besöker webbplatser av Jehovas vittnen använder sig även av internet för att beställa underkläder och artiklar via webbplatser som pabo.nl och ChristineleDuc.nl. "Trevligt att prova någonting nytt varje gång", säger hon. Trots att kombinationen av religion och erotik inte gäller för alla: "Ingen erotik för mig, jag har nog för Jesus", enligt en av respondenterna.

Är respondenterna fortfarande relativt öppna om sina inköp i erotiskt område, visar mindre än en tiondel av de svarande att de besöker en porrplats. Naturligtvis är den stora frågan om alla här svarar helt ärligt. Faktum är dock att respondenterna som säger att de besöker sådana webbplatser gör det ibland "för att få mina pengar". Eller med en mer praktisk anledning: "att komma till kondomer".

Om OnlineResults

OnlineResults hjälper dig att förbättra din online-prestanda. Vår expertis inom online-strategi, användbarhetsforskning, marknadsföring av sökmotorer och innehållshantering säkerställer att vi på ett adekvat sätt kan hjälpa dig att effektivt distribuera och hantera alla dina marknadsföringsaktiviteter på Internet. Och därigenom öka din online-avkastning.

Mer information

Denna artikel ingår i en storskalig studie av internetanvändning. Förutom kategorierna Life Vision & Religion och Relationer, Dating & Eroticism, innehåller denna forskning många andra kategorier av webbplatser.

Är du intresserad av forskningsresultat från övriga kategorier? Vilka platser nämns mest? Eller den motivation som användarna ger i sina val? Vänligen kontakta Michel van Kats via [email protected] eller 035-538 49 70.

För allmänna frågor om tjänsterna i OnlineResults eller för att diskutera vilka OnlineResults som kan betyda för din organisation, kan du naturligtvis kontakta oss.

Top