sv.onlinewebcreations.com

Oavsett om du beskriver det som en ny romantik eller lyssnar på kunden - kommer du bara att bli en störare om du förstår vad folk verkligen vill ha. Det var det centrala budskapet från högtalarna på eDay 2016 i Amsterdam igår.

Världen skulle vara en bättre plats med mer romantik, inklusive affärer. Det är övertygelsen om Tim Leberecht, ledande Ted-talare, som en gång arbetat på Apples reklambyrå FrogDesign och nu ägare till eget marknadsföringsbyrå Leberecht & Partners. Leberecht säger att vår hjärna fortfarande är inställd på stenåldern och det är därför vi letar efter spänning och extrem prestanda. Enligt honom är det diametralt motsatt företagens tendens att göra kundens upplevelse friktionsfri och bekväm. "Allt är mätbart så att vi kan optimera våra liv. På jobbet förväntas vi vara felfria, konsekventa och produktiva. Vi konkurrerar med smarta maskiner och riskerar att bli dem själva. "

Leberecht råder bland annat att värdera de små (igen). Och ja, du kan göra affärer med det. "På Zappos belönas kundservicerepresentanter för långa telefonsamtal. Det finns en bokhandel i Tokyo som säljer en bok. Glöm mig Inte en sida där du kan lyssna på fyra miljoner sånger som aldrig har spelats på Spotify. De är alla exempel på företag som värdesätter och använder skönheten i små stunder. "

Ett annat tips från Leberecht: använd inte data för att mäta och analysera allt, men för att skapa lite mysterium. "Varför gör popup-butiker och restauranger så bra? Eftersom vi älskar upplevelser som vi inte förväntar oss eller förstår och det är inte permanent. Dra nytta av det. "

Det som börjar små kan växa till något stort och inflytelserikt. Jeffrey Graham från Twitter visar hur sociala medier har förändrats som opinionsledarna är. Tidigare brukade vi lyssna på de som befinner sig i makt och traditionella medier som tidningar, nu kan sårbara människor få sina röster att höras, är hans budskap. Bana Atabed, till exempel, en sjuårig tjej i Aleppo som håller henne mer än femtio tusen anhängare informerade varje dag om vad kriget i Syrien gör för henne personligen och därmed ger nyheterna ett ansikte. "Alla kan vara en inflytande, " säger Graham. Förutsatt att meddelandet vädjar till folket, förstås. Det kan vara positivt eller negativt: vad den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump lägger på Twitter kommer inte att vädja till alla, men han kan säga "utan New York Times" -kampanjen.

Etablerade namn flyttar med det

Den bild som traditionella medier och organisationer är dömda att misslyckas genom framväxten av nya affärsmodeller nyanseras av Steven van de Ridder från Picnic . Han tror inte att de etablerade namnen har mycket att frukta från internetköpet. "Marknaden är enorm. Vi har fångat 1 procent marknadsandelar. I länder runt omkring oss har jämförbara företag 5 till 10 procent. Så det finns tillräckligt med utrymme för tillväxt. För tillfället dödar konkurrensen verkligen inte. "

Samtidigt signalerar Van de Ridder att de kända stormarknaderna inte sitter stilla. "Det är självklart smickrande att Albert Heijn introducerar en typ av prenumerationsmodell så att de kan erbjuda gratis leverans av dagligvaror, precis som vi gör."

Enligt Van de Ridder stiger de största utmaningarna för Picnic genom att lägga till nya leveransregioner och kundservice. "Varje morgon läser jag kundrecensioner om dagen innan. Det handlar om tvåhundra. Mycket ja, men bara så att du tar fingret bakom vad kunden förväntar sig och vill ha. Om du bara fokuserar på siffror, kommer du inte ta reda på det. "

Kundens förväntningar är också en av de viktigaste utmaningarna hos Deliveroo, leveransservice för restaurangmat. Konceptet har nu rullats ut i elva länder. "När vi började var den genomsnittliga upplevelsen en väntan på en timme eller så. Nu är vi väldigt transparenta, säger Stijn Verstijnen. "Vi står på tröskeln inom 25 minuter och vi brukar göra det hända. Kunderna väntar allt mer och det är därför vi fortsätter att leta efter förbättringar. Till exempel har vi gjort tester med extremt snabb leverans under lunchen. Vi vill fortsätta att bestämma standarden. "

Verstijnen oroar sig inte för konkurrensen från Uber Eats, taxistjänstens nya leveransservice. "Vi har konkurrenter överallt. Det viktigaste är kundens upplevelse. Allt vi gör är inriktat på mat. Det skiljer sig från ett företag som är bra på logistik och ser bröd i vår bransch. "

Men tävlingen visar att en störare själv inte är säker på nya störande initiativ. Är nästa steg för leverans av Deliveroo-meddelanden? "Det är möjligt. Vi tittar på vad folk vill ha, nämligen att få mat levererad hemma. Vi fokuserar nu bara på restauranger som inte levererar sig, men om du vill ha mat, bra. Vem vet vad framtiden kommer att medföra. "

Matt Reyes från GoPro bekräftar att lyssna på användaren är grunden för innovation. "Våra kameror blev till exempel anslutna av användarna på ett sådant sätt att du kunde filma 360 grader med dem. Detta resulterade i det billigaste VR-systemet på marknaden. Vi släppte sedan Omni, som alla kan göra filmer till. Naturligtvis måste du skydda din produkt och varumärke. Men var inte rädd för att låta folk leka med det, för det är här de bästa idéerna kommer från vår erfarenhet. "

Top