sv.onlinewebcreations.com

BlueMind övervakade fusionen av IceMobile med BrandLoyalty, förvärvet av Cleafs av Affilinet och investeringen i Springest. Ron Belt (43) är verkställande direktör för corporate finance consultant. En man med passion för teknik och företag som hanterar det.

Vi träffar Belt i restaurangen Zeezout i Rotterdam. Han säger omedelbart: "Jag har inte tittat på de åtta timmars nyheterna för några månader nu. Varje sändning börjar med rapporter om "krisen" och "lågkonjunkturen". Vilken fotbollstränare motiverar nu sitt lag med "förlusten i förra veckan"? "På en av årets hetaste dagar är regissören kritisk mot den negativa inverkan som verkar segla i Nederländerna.

"Det handlar inte om nyheterna, utan om ambitionen som kommer från den. Tänk om vi skulle få olympiska spelen till Nederländerna år 2028. Jag tyckte det var trevligt att se hur vår kronprins svarade på den frågan: "Spelen är målet, men vägen är lika viktigt." Om vi ​​går utan framgång, då har vi i alla fall en gemensam ambition byggt upp ny infrastruktur för vårt land. "

Finansiell specialist är inte sour. Tvärtom. Han letar efter den obegränsade ambitionen och ibland böjer sig under lunchen på Maas på grund av den uppenbara bristen på den. Enligt honom är Nederländerna en bra bas för att göra affärer internationellt. Investeringsklimatet som uppfattas av vissa som ett hinder för investeringar erbjuder möjligheter, enligt Belt. "I Amerika finns det mer kapital för att tillåta ett företag att söka efter något nytt utan någon skyldighet. Europeiska företag måste å andra sidan ha en plan, omsättning och vinst för att få uppföljningsinvesteringar. I vårt land har detta lett till att e-handelsföretag är extremt konkurrenskraftiga, låga marginaler, flexibla och därför kan rulla ut sina tjänster utomlands. "

Enligt honom spenderar små och stora företagare för lite tid på deras ekonomiska utveckling och positionering. "Förrätter måste också vara i kontakt med den finansiella marknaden för en halv dag i veckan, även om det bara är att träna och lära."

Volymspel
Hans företag BlueMind hjälper företag i övertagande och säljer sitt eget företag. "Om en finansiell part är aktieägare, vet du att du måste sälja vid en viss punkt." Och i det där spelet försöker Belt och hans dussin kollegor i Den Bosch - "i mitten av Benelux" att vinna de stora affärerna.

Ett av sätten att inse detta är det halvåriga samrådet med utländska kollegor i den så kallade fusionsalliansen. I september diskuterar artonbolagen t ex vilka företag i vilka regioner söker anslutning, försäljning eller förvärv. De förklarar marknader och företag i tre dagar i rad. "Det är där hälften av vår verksamhet kommer ifrån."
Bälte själv besöker regelbundet lokala företagare för att sondra på marknaden och få en bättre bild av enskilda företag. "Du har mannen med en plan och killen med ett tält. Du har inget att göra med mannen med planen. Det handlar om de människor som kan utföra. Det finns mycket få av dem. "

Online- och IT-sektorn, enligt honom, behöver gammal rutt från yrket. som delar sin kunskap och erfarenhet med andra i ett nytt företag. Bälte: "De som nu kommer från universitetet börjar alltmer sitt eget företag. Det är en bra utveckling. Nederländerna har producerat så många vackra företag, både inom industrin och i e-handel. Vi saknar emellertid nationell stolthet. Under det senaste halvåret besökte jag fyrtiotalet av de största e-handelsbolagen. Det finns många vackra företag däremellan, men ingen känner till dem. Titta på användningen av WhatsApp. Nederländerna är relativt det största landet när det gäller användare, medan vi har eBuddy (där Belt är en konsult) - internt. Det är soured om framgång i sitt eget land. "

Väckarklocka
Han ser förvärvet av bol.com av Ahold som väckarklockan för de förändringar som kommer att komma. Bälte: "Ingenting är säkert, så du måste hålla dig innovativ. Bol.com och Wehkamp gör detta genom att köpa nischföretag för att växa till online varuhus. Det här är "gammaldags detaljhandelns incitament" som tillämpas online. Och Coolblue måste också göra något, för när du öppnar två butiker i veckan är du inte där än. "

Enligt Belt kommer innovationer, avtal och konsolidering att uppstå inom IT-sektorn och mellan mellanhänder. "Det finns redan mycket investering i närhet av IT. Och i media ser du konsolidering hos mellanhänder, branschen är väldigt snabb väldigt snabbt. Ska annonsörer fortfarande betala trettio procent till den mellanliggande parten, medan mediebyråerna måste göra det med femton procent? Dessutom är framtiden nischer. Men för att driva den behöver du skala. Det blir ett stort volymspel. "

* Denna intervju visades tidigare i augusti-numret av Emerce magazine # 115

Top