sv.onlinewebcreations.com

IJsselstein - I en undersökning av bedrägliga rutiner via en online-marknad greps polisen nyligen sju misstänkta. De misstänks ha erbjudit biljetter till evenemang, konserter och nöjesparker, men har inte levererat dessa efter betalning.

Studien fokuserade på 26 rapporter som gjordes under juli-oktober 2016 vid National Reporting Center for Internet Enlightenment (LMIo). Deklarationerna visade sig vara likheter i arbetsmetoden: de använde samma telefonnummer, falska namn och matchande e-postadresser. Det visade sig också att alla misstänkta hade en länk till IJsselstein. De misstänkta är sex män från IJsselstein mellan 22 och 55 år och en 19-årig Utrecht-administratör.

Ingen misstanke

De misstänkta placerade falska annonser där de erbjöd varor till salu som de inte hade. Dessutom svarade de på annonser där offren bad om biljetter. Genom användning av vanliga namn och postadresser såg de inte upp misstankar bland köparna. De fick aldrig sitt köp efter betalning.

Ytterligare undersökning

Ytterligare forskning bör avslöja vem som hade vilken roll i bedrägeribekämpningen. Eventuellt finns det också penningtvätt av felaktigt erhållna pengar. Totalt erhölls mer än tre tusen euro genom bedrägerier.

Internet bluffar

Varje månad köper och säljer miljontals människor ibland värdefulla saker via Internet från eller till andra individer. Vanligtvis görs detta till fullo tillfredsställelse av alla parter. Tyvärr kommer det alltid att finnas människor som medvetet tänder upp sakerna. Du betalar snyggt, men får då ingenting. Eller du är övertygad om att skicka din produkt permanent, men aldrig få en betalning. I båda fallen är du troligen bluffad.

Att göra en deklaration är meningsfull!

Polis, åklagarmyndighet, marknadsplats, banker och internetleverantörer arbetar tillsammans för att minska internetbedrägerier. Genom att kombinera olika deklarationer kan polisen ibland lätt komma till förövarna. Gör alltid en deklaration, även om det gäller en relativt liten mängd! Leta efter tips och råd på vår speciella temasida på internet-bedrägerier.

Top