sv.onlinewebcreations.com

Det engelska moderbolaget för e-postmarknadsförare Tapps, TMN Group, har tagits över via en omvänd övertagande.

TMN Group köper Progressive Media och betalar förvärvet med egna aktier. Som ett resultat får Progressiv chef Mike Danson 85 procent av TMN-aktierna. I oktober 2008 förvärvade han redan 29 procent av bolaget och en ledningsposition.

Företaget meddelade just det.

Handel i TMN-koncernens aktie i London har återupptagits idag. Den stängdes i februari i år. Aktiekursen för TMN ökade till 142 procent under de senaste timmarna.

Progressive Media är verksamt på b2b-marknaden med konferenser, tidskrifter och portalsidor. Förvärvet av TMN-koncernen passar in i strategin för en större onlineorientering, främst på den engelska marknaden.

Mike Danson var grundare av forskningsföretaget Datamonitor och sålde det för en halv miljard pund till Informa.

Den nybildade företagsgruppen är övervägande aktiv i England. Tapps är, tillsammans med den spanska Viajes Xiana och AffiliateFuture från USA, en udda en ut. Alla andra företag i gruppen är i England.

I de förklarande anmärkningarna till förvärvet nämns inte förändringar i företagets portfölj. Nästan 28 procent av TMN-försäljningen 2008 kom från Europa och USA, 69 procent från Storbritannien.

För en och en halv månad sedan, Annemiek Verhagen, grundare och direktör för Tapps, avgick efter utgången av den första intjänandeperioden som följde övertagandet av Tapps.

Foto: karenhorton (cc)

Top