sv.onlinewebcreations.com

Under en välbesökt händelse för marknadsförare och forskare diskuterade Ipsos framgångsfaktorerna för en meningsfull varumärkesaktivering runt VM tisdagen den 15 juli. Evenemanget hölls på en lämplig plats: Amsterdam ArenA.

Ipsos har med hjälp av en forskningsgrupp, mobilforskning och Google Glass fått in-context insikter i de djupare behov och motivationer som människor runt om i VM. Olika varumärkeaktiveringar testades ordentligt. Det blev klart att många märken inte är tillräckligt klara för att komma igenom röran och hitta verkligt engagemang bland Orange fans.

Ipsos hade valt den här unika kombinationen av en community, mobil och Google Glass, eftersom dessa metoder ger snabb, flexibel och djup insikter. "På detta sätt var det möjligt att snabbt reagera på aktuella händelser som virus och hållare", säger forskningschef Klaartje van Schuur.

Renée Goud, forskningschef kvalitativ, gav insikt i de djupare betydelserna av "solidaritet" och "släppa". Och vilka områden marknadsförare kan utforska inom. Därefter förklarade Roderik Sorbi, kundservicedirektör, att engagemanget går utöver dessa områden. Han introducerade också Personlig Resonans som en validerad åtgärd för meningsfulla varumärkesuttryck. Denna teknik har utvecklats i nära samarbete med neurovetenskapsexperter. På grundval av framgångsrika World Cup-aktiveringar utomlands visade Ipsos att Personlig Resonans, med en stark underliggande konsumentinsikt som utgångspunkt, gör skillnaden.

Olika holländska aktiveringar diskuterades. Vad gick bra och mindre bra och varför folk kände sig mindre engagerade. Socialt lyssnande förbättrade den här tydliga bilden.

Social Media Exchange Leader, Robert Schueler, gav en bild av Google Glass som en forskningsteknik med sin egen utvecklade Glass Research App.

Om Ipsos

Ipsos är det tredje största marknadsundersökningsföretaget i världen med kontor i mer än 80 länder. I Nederländerna är Ipsos mest känd för sina tillförlitliga och korrekta politiska omröstningar och utfallsställningar. Men ledande internationella och nationella företag baserar också sina viktigaste beslut om marknadsinformation från Ipsos.

Ipsos Nederland bygger på grunden till ett antal ledande marknadsundersökningsföretag, inklusive Interview-NSS och Synovate.

Top