sv.onlinewebcreations.com

Rotterdam, 22 oktober 2014 - Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) har ingått avtal om förvärv av den noterade Telerik AD för 262, 5 miljoner dollar. Telerik är en av marknadsledarna inom applikationsutvecklingsverktyg. Företaget har ett starkt utvecklingssamfund med 1, 4 miljoner utvecklare och erbjuder dem verktyg för att skapa attraktiva användarupplevelser via moln, webb, mobil och stationär applikationer. Teleriks omsättning under de senaste tolv månaderna uppgick till 60 miljoner dollar med en årlig tillväxt på mer än 20 procent. Framgången förväntar sig att Telerik kommer att vara något positivt på icke-redovisningsbasis under det första året efter förvärvet.

Läs hela det engelska pressmeddelandet nedan:

Progress Software tillkännager avsikt att förvärva Telerik

Kommer lägga till ledande användargränssnittskomponenter till framstegsplattform för att möjliggöra för utvecklare att erbjuda exceptionella användarupplevelser

BEDFORD, Mass. - (BUSINESS WIRE) - Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) tillkännagav idag att det har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva Telerik AD, en ledande leverantör av applikationsutvecklingsverktyg, till privatpersoner för 262, 5 miljoner dollar. Telerik möjliggör sin 1, 4 miljoner starka utvecklingssamhälle för att skapa användarupplevelse över moln, webb, mobil och stationär applikationer. Teleriks omsättning för de senaste tolv månaderna var cirka 60 miljoner dollar, med en årlig bokningsökning eller ca 20%. Framgången förväntar sig att Telerik kommer att vara något accretiv på en icke-GAAP-basis under det första året efter förvärvet.

Kombinationen av Progress och Telerik kommer att skapa ett omfattande plattform för moln och plattform som gör det möjligt för utvecklare att skapa vackra applikationer. Det kombinerade erbjudandet möjliggör för utvecklare att skapa mycket personliga användarupplevelser, kraftfulla applikationer och anslutningar till flera datakällor utan att vara begränsade av moln eller enhet.

"Användarupplevelse definierar hur applikationsprogramvaran väljs. Teleriks styrka är att hjälpa utvecklare att skapa eleganta, anpassade användargränssnitt för deras moln, webbaserade och on-premise-applikationer, säger Phil Pead, Progress CEO. "Byggnadsapplikationer idag är verkligen komplexa. Utvecklare måste också ta itu med säkerhet, skalning, massiva datamängder och möjligheten att distribuera på ett stort antal olika enheter. Tillsammans kan Progress och Telerik hjälpa till att lösa dessa problem så att utvecklare kan fokusera på att bygga programvara som löser affärsproblem. "

Kombinationen av Progress och Telerik samlar två högt komplementära företag, var och en en erkänd ledare inom applikationsutveckling. Mer än 4 miljoner användare och 47 000 företag i över 175 länder driver applikationer på plattformen och databasen Progress OpenEdge, och med Pacific och Modulus-plattformen erbjuder Progress en integrerad molnplattform för utvecklare att distribuera på vilken som helst moln eller infrastruktur . Framsteg har nyligen placerats som en "Visionär" i Gartners Magic Quadrant för Enterprise Application Platform-as-a-Service (aPaaS).

I över 12 år har Telerik förr främst att möjliggöra för utvecklare på 450 av Fortune 500 att leverera toppklassiga webb-, stationära och mobila applikationer. Telerik erbjuder en omfattande svit eller UI-utvecklingsverktyg och applikations livscykelhantering. en molnbaserad plattform och ett webbhanteringssystem för att skapa och hantera mobiliserade företagswebbplatser. Telerik var placerad som en "Visionär" i både Gartner Magic Quadrant för Mobile Application Development Platforms och för Integrated Software Quality Suites.

"Vi är oerhört stolta över de fantastiska prestationer och dynamik våra anställda, kunder och partners har skapat för Telerik hittills", säger Vassil Terziev, VD och medgrundare av Telerik. "Förvärvet genom framsteg kommer att ytterligare stärka våra företag och moln erbjudanden, och kommer att göra det möjligt för oss att kontinuerligt innovera och omdefiniera modern applikationsutveckling. Vi förväntar oss att expandera vår tillväxt och erbjuda större möjligheter till kunder, partners och medarbetare från Telerik och Progress. "

Mr. Pead avslutade, "Teleriks produkter och människor passar utmärkt med Progress. Deras framgång med att växa sin verksamhet med hjälp av en självbetjäning, digital strategi, med påskyndat vår övergripande tillväxtstrategi. Med Telerik blir Progress en destinationsplats för den största utvecklarpopulationen på planeten - ABL, .NET, Java, JavaScript, Node.js och Mobile - för utvecklare att skapa fängslande applikationer med hjälp av deras verktyg eller våra, som installeras på vår plattform var som helst. "

Förvärvet förväntas stängas i början av december, med förbehåll för reglerande samtycke och tillfredsställelse av andra sedvanliga stängningsvillkor. Efter slutförandet av förvärvet kommer Telerik grundare och nyckelhantering att gå med i Progress. Framsteg förväntas vara en del av fonden.

Lazard Freres & Co. LLC tjänstgör som Teleriks finansiell rådgivare med avseende på transaktionen.

Konferenssamtal
Framsteg kommer att hållas onsdagen den 22 oktober 2014 klockan 11:00 ET, som kan nås på avsnittet Investor Relations på bolagets hemsida, som finns på www.progress.com. Dessutom kan du ringa 1-888-205-6648, pass kod 5833793. Konferenssamtalet kommer att innehålla brevkommentarer följt av frågor och svar. En arkiverad version av konferenssamtalet och stödmaterialet kommer att finnas tillgängligt på Progress Software-webbplatsen i avsnittet Investor Relations efter live-konferenssamtalet.

Rättsligt meddelande om icke-GAAP finansiell information
Progress Software tillhandahåller icke-GAAP finansiell information som ytterligare information för investerare. Dessa icke-GAAP-åtgärder är inte i överensstämmelse med eller ett alternativ till allmänt accepterade redovisningsprinciper i USA (GAAP). Progress Software anser att icke-GAAP finansiell information är användbar för förståelse av dess löpande verksamhet och tillhandahållande. Förvaltningen använder icke-GAAP finansiell information för att jämföra företagets prestanda med tidigare känd teknik för analys av trender och för budget och planeringsändamål.

Anmärkning beträffande framåtblickande uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller uttalanden som är "framåtblickande uttalanden" i den mening som avses i avsnitt 27A i värdepapperslagen från 1933, med ändringar och avsnitt 21E i värdepappersbörslagen från 1934, med ändringar. Progress Software har identifierat några av dessa framåtblickande uttalanden med ord som "tro", "maj", "kunde", "skulle", "kanske", "ska", "förvänta", "tänka", "planera" "Target", "anticipate" och "continuous", det negativa av dessa ord, andra termer med liknande betydelse eller framtida datum.

Dessa uttalanden grundar sig på våra nuvarande förväntningar och övertygelser och är föremål för trender och osäkerheter som kan orsaka att händelser skiljer sig väsentligt från de som beskrivs i de framåtblickande uttalandena. Tillit bör inte läggas på sådana uttalanden på grund av sin natur, de är föremål för okända och okända risker och osäkerheter och underförstådda i de framåtblickande uttalandena. Vi kan inte försäkra oss om att förväntningarna kommer att uppnås. Risker, osäkerhetsfaktorer och andra viktiga faktorer som inkluderar: osäkerhet om tidpunkten för avslutandet av Progress Software förvärv av Telerik; möjligheten att transaktionen kanske inte är uppfylld, inklusive att en statlig enhet kan förbjuda, fördröja eller vägra godkännande för att transaktionen ska fullbordas effekterna av störande relationer med anställda, licenstagare, andra affärspartners eller statliga enheter Andra affärseffekter, inklusive effekterna av industri, ekonomiska eller politiska förhållanden utanför Progress Software eller Teleriks kontroll. transaktionskostnader faktiska eller ansvarsförbindelser osäkerhet om huruvida förväntade synergier kommer att realiseras; och osäkerhet om huruvida Teleriks verksamhet kommer att integreras med Progress Software. För ytterligare information om risker och osäkerhetsfaktorer i samband med Progress Softwares verksamhet hänvisas till Progress Software-ansökningar med Securities and Exchange Commission, inklusive dess årsrapport om Form 10-K för det räkenskapsår som slutade den 30 november 2013. Progress Software åtar sig ingen skyldighet att uppdatera framtidsutsikter, som endast talar från och med dagen för detta pressmeddelande.

Om Telerik AD
Telerik ger sina kunder möjlighet att skapa tvingande appupplevelser på alla skärmar. Deras end-to-end-plattform kombinerar unikt branschledande användargränssnittsverktyg med molntjänster för att förenkla hela appens livscykel. Telerik-verktyg och -tjänster kan integreras sömlöst med andra populära utvecklingslösningar. Mer än 130 000 kunder från 60 000 organisationer i 94 länder är beroende av Telerik-produkter, inklusive mer än 450 av Fortune 500®, akademiska institutioner, regeringar och ideella organisationer. För ytterligare information om Telerik, besök telerik.com eller följ @telerik på Twitter.

Om Progress Software Corporation
Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) är ett globalt mjukvaruföretag som förenklar utveckling, implementering och hantering av affärsapplikationer på plats eller i molnet, på vilken plattform eller enhet som helst, till vilken datakälla som helst, med förbättrad prestanda, minimal IT-komplexitet och låg total ägandekostnad. Progress Software kan nås på www.progress.com eller 1-781-280-4000.

Framsteg är registrerade varumärken eller Progress Software Corporation eller ett av dess dotterbolag eller dotterbolag i USA och andra länder. Alla andra varumärken är närvarande i deras respektive ägares egendom.

Top