sv.onlinewebcreations.com

Kinesisk teknikjätte Tencent köper fjorton procent av Kinas största köpcentrumsoperatör, Wanda Commercial Properties, med andra investerare.

Försäljningen är en del av Wandas strategi att dra sig tillbaka från marknaden för projektutveckling, enligt pressbyrån Bloomberg som bygger på detta pressmeddelande.

I det meddelandet skriver ex-projektutvecklaren: "Detta är världens största strategiska finansiella transaktion mellan ett internetföretag och en brick kommersiell detaljhandel jätte."

I Kina är det främst Alibaba och dess största konkurrent Tencent som har investerat kraftigt i tegelmarknader, detaljhandelskedjor och köpcentrum sedan 2017. Detta involverar alltid trånga och besökta områden. Strategin är att genomföra egenutvecklad betalnings- och portföljteknik. Den typen av innovationer installeras vid breakneck-hastighet för att kunna hantera många användardata.

Med användardata i handen kan teknikjättarna optimera butikshandeln och samtidigt länka den till sina egna plattformstjänster. På Alibaba kan detta vara handels- och betalningsplattformen, hos Tencents egen chatt- och betalningsansökan.

Top