sv.onlinewebcreations.com

Det nederländska företaget Zapptv.nl vill annonsera och frågade Emerce för att hjälpa till att hitta "spamlistor". Zapptv, som sänder tv-program på nätet och arbetar för MSN och Chello, ser exempelvis spam som "en form av marknadsföring".

Zapptv.nl började erbjuda "webb-tv" för ett år sedan och har nu sju anställda. Sändningen av programmen med nyheter, sport och underhållning görs på egen hemsida, men Zapptv.nl säger också att det fungerar för stora partier som Chello, Zonnet och MSN. Nu.nl är också listad som kund på webbplatsen, men låter det veta att inte göra affärer med Zapptv.nl.

För att öka antalet tittare till programmen för Zapptv, överväger företaget att skicka internetanvändare oönskade reklammeddelanden (spam). Emerce fick den anmärkningsvärda förfrågan för att hjälpa till att hitta fester där e-postadresser kan köpas "för att skicka spam via e-post i Nederländerna".

Medgrundare Rik van Veen säger: "Jag söker så många tittare som möjligt, spam är en form av marknadsföring, och det kan vara irriterande om du inte skickar folk ett e-postmeddelande som de kan använda." Enligt Van Veen gäller den senare för "positiva organisationer och produkter".

Att spam inte är mycket uppskattat av internetanvändare är Van Veen känt, han erkänner att spamutskick för hans företag kan visa sig negativt. "Vi är inte ännu säker på om vi vill närma oss människor på detta sätt." Van Veen gör en jämförelse med reklam via brevlådan. "Det är mer irriterande, du måste ta bort det som papper, och du kan enkelt kasta bort ett e-postmeddelande." Det faktum att en ja / nej klistermärke kan placeras på en brevlåda och inte i en inkorg övertygar inte Van Veen. "Jag har också gjort det ja / nej klistermärke, men jag får fortfarande reklam."

Är det inte bättre att köpa en opt-in-postlista från en marknadsföringsbyrå? "Du får alla slags medieplaner och människor över dig igen, jag letar efter ett sätt som är enkelt och fungerar", säger Van Veen. Skulle Zapptv skicka spam så får mottagarna möjlighet att logga ut, Van Veen löften.

Top