sv.onlinewebcreations.com

Entreprenörer Robert Vis och Adriaan Mol har sålt sin betalningstjänst Zaypay till Mobile Interactive Group från England.

Det verkar nu som Mobile Interactive Group tar sitt andra slag på den nederländska marknaden på relativt kort tid. I mars köpte engelska till SMS-företaget Golden Bytes. Nu tar de över betalningsföretaget Zaypay.

Anskaffningsbeloppet kommer inte att redovisas.

"Zaypay är väl tre år gammal och tillåter mikrobetalningar för stora och småföretag, " säger Robert Vis. "Verksamheten börjar växa snabbt och Adriaan Mol och jag vill fokusera på våra andra företag. Det är därför det är bra att sätta företaget i en större organisation med ett engagerat lag. Och du ser att de stora klubbarna nu går in i denna marknad. "

Mol och Fish är inte längre verksamt involverade i betaltjänsten. Teknisk chef Bastiaan Peters, tredje partner i projektet, går till engelska.

I juli meddelade eBay att det tar över företaget Zong för kvart i en miljard dollar. Denna tjänst används ofta av stora förläggare för att hjälpa till att göra betalningar i mobilspel, sociala nätverk och andra miljöer där digitala varor handlas. En annan internationell aktör på denna marknad är Boku.

Zaypay arbetar enligt samma princip som Zong, men är mer inriktad på mindre entreprenörer och bygger mer på en självbetjäningsmodell. Det nederländska företaget är nästan lika stort som Zong när det gäller geografisk täckning.

En demonstration av Zaypays verksamhet:

Zayday är det parti som hanterar de mobila betalningarna bakom Hyves Games. Betalningsleverantören använder också Vis-tjänster för att hantera mobila finansiella transaktioner. Regissören släpper inte antalet kunder ut. "Vi har hanterat mer än 10 miljoner transaktioner sedan 2006. Mobile Interactive Group köpte ett lönsamt företag. "

Vis fokuserar nu på att expandera Mobile Tulip med Adriaan Mol, som arbetar med Mollie.

Top