sv.onlinewebcreations.com

B-Brasschaat, 7 mars 2018 - Med 14 000 klädesplagg erbjuds, är Cazou.nl den tredje största marknaden för begagnade modeartiklar i Nederländerna. För två år sedan lanserade Tim Fockedey från Brasschaat (B) denna onlineplattform i samarbete med citronföretag från Kontich (B), vilket är särskilt populärt för spädbarn och kläder.

Tim Fockedey, chef Cazou: "Med Cazou vill jag erövra andra marknader i Europa. Därför ser jag fram emot rätt partner. "

Ursprung Cazou

Efter att ha studerat Communication Management i Antwerpen följde Tim Fockedey ett uppföljningsprogram på UIBS Business School i 2013. Han kom i kontakt med en holländsk student som köpte och sålde begagnade kläder och var inte så nöjd med det befintliga utbudet av begagnade plattformar. Det ledde Tim att tänka på ett alternativ. I mars 2016 grundade han Cazou.nl i samarbete med citronföretag.

Större intresse för modemarknader

Marknadsplatser med fokus på kläder går bra, särskilt i Nederländerna. Varje år köps och säljs 10 miljoner stycken begagnade kläder online. Majoriteten handlas via Marktplaats.nl, som snabbt förlorar marken på grund av ökningen av nischaktörer i modeområdet. För kvinnor och herrkläder är United Garderob och Vinted särskilt lockade till tyget. Cazou är den största aktören inom barn- och barnkläder.

Modemarknaderna betalar ofta, men erbjuder användarvänlighet och säkerhet.
Tim Fockedey: "Marketplace.nls generalistiska karaktär är både en välsignelse och en förbannelse. För Markplaats betyder det fler besökare, men en mindre specialiserad användarupplevelse. Nischplattformar som Cazou erbjuder exakt motsatsen. "

Framgången av Cazou

Cazou erbjuder artiklar för alla åldrar, men speciellt barnkläder gör det särskilt bra. "Barn växer snabbt. Unga föräldrar får ofta inte det så lätt ekonomiskt, och nya barnkläder kostar mycket pengar. På Cazou.nl kan du köpa en fullskötad garderob för 30-50 euro, som du kan sälja senare. Föräldrar räddar till exempel tiotals hundratals euro per år, säger Tim Fockedey.

Cazou är särskilt användarvänlig genom en fullständig automatisering av försäljningen.
Tim Fockedey: "Kommunikation är möjlig på Cazou, men inte längre nödvändigt. Precis som på en webbshop kan du enkelt lägga allt i en kundvagn och slå sig fast med kortet. Vi distribuerar orderna bland de olika säljarena och ser till att paketen kommer till kunden. "

Framtidsutsikter

Cazou är för närvarande endast aktiv på den nederländska marknaden.

Tim Fockedey anser att United Wardrobe inte omedelbart kommer att ge upp sin välförtjänta position inom kvinnors och mans segment. Cazou fokuserar främst på det som gör det unikt i Nederländerna: barn- och barnkläder. Med tiden vill Cazou erövra andra marknader i Europa. Därför ser Tim Fockedey fram emot rätt partner.

Top