sv.onlinewebcreations.com

Mobile kannibaliserar inte trafik från Autoscout24. Webben och mobilen förstärker varandra, säger regissören Jurgen Vugts. Apparna säkerställer att bilköpare blir jägare. Nästa år publicerar webbplatsen en komparator för workshops.

"I maj såg vi vändpunkten där mobiltrafik korsade fastbanan. Det har inte förändrats sedan den tiden. "Även om webbplatsen bara har något mer installationer av iOS-appen mot Android (55/45 procent) utgör Apple-användare 65 procent av de unika användarna och ger 73 procent av trafiken.

"Tabletter används oftast för att söka. Kontakten görs oftare via skrivbordet eller smarttelefonen. För att göra konverteringsprocessen så enkel som möjligt har vi skapat mallar med meddelanden till återförsäljarna. "Med två tryck på skärmen frågar en bilsökare om det fortfarande finns en bil eller om en provkörning är möjlig.

Inte bara konsumenten använder sig av appar, även återförsäljare. De arbetar ofta med varningar. I appen ger de egenskaper av typen av bilar de letar efter och till vilket pris. Så fort en bil som följer med den kommer på marknaden, får återförsäljaren en signal och kan omedelbart besluta om han vill överväga ett köp.

I 2014 expanderar Autscout24.nl, en del av den nyligen sålda Scout24-gruppen, med en ny webbplatskomponent. Detta markerar inte fordon, men återförsäljare och verkstäder. Detta har varit fallet i ett och ett halvt år på Tysklands hemmamarknad. Bilägare berättar för vilken typ av underhåll de vill att deras bil ska göra och webbplatsen berättar vilka återförsäljare i omedelbar närhet som kan göra jobbet till vilket pris.

Top