sv.onlinewebcreations.com

Under namnet MSN Direct kommer Microsoft att släppa klockor i slutet av det här året för att få snabbmeddelanden, nyheter, aktiekurser och väderprognosen. Informationen distribueras via en FM-radiofrekvens. En prenumeration på MSN Direct kostar $ 9, 95 per månad.

Klockorna presenterades av Microsoft CEO Bill Gates på Consumer Electronics Show. MSN Direct kommer att finnas tillgänglig i tätbefolkade delar av USA och Kanada hösten i år.

FM-radiovågor används för att överföra data. Tillsammans med SCA Data Systems har Microsoft etablerat DirectBand-nätverket för detta, som täcker de hundra största städerna i USA och de tretton största städerna i Kanada. Endast personer som bor i ett sådant område kan använda MSN Direct.

MSN Direct är en del av SPOT-initiativet, där Microsoft tidigare publicerade detaljer. SPOT står för Smart Personal Objects Technology och är ett projekt som syftar till att kombinera teknik med personliga föremål, till exempel klockor, men även ljud- och köksutrustning. Syftet är att göra dessa enheter lämpliga för att ta emot information via DirectBand-nätverket. Det nödvändiga chipet levereras av National Semiconductor, Microsoft tillhandahåller programvaran.

MSN Direct, som för närvarande testas i åtta amerikanska städer, gör klockor mottagare av nyheter, väderrapporter, sportresultat och även information om filmer, spel och underhållning. Dessutom är det också möjligt att ta emot meddelanden via MSN Messenger och en meddelandeservice är länkad till kalendern från Outlook.

Klockorna kostar mellan ett hundra och tre hundra dollar vardera. För abonnemang på MSN Direct måste kunden betala $ 9, 95 per månad eller $ 59 per år, den första månaden är gratis.

Top