sv.onlinewebcreations.com

E-postmarknadsförare flockar till symboler i ämnesraden i upploppet till Alla hjärtans dag. Shoeby, V & D, Christine Le Duc, Sapph, Albelli och Vliegwinkel.nl har bland annat tagit hjärtat de senaste dagarna och hoppas kunna ge öppningsprocenten en boost. I vilken utsträckning fungerar det?

Extra står ut i inkorgen

Möjligheten att inkludera en symbol i ämnesområdet har funnits i flera år, men det är fortfarande inte vanligt att tillämpa det via e-marknadsförare. Slående, för i 2012 var förväntan uttryckt av Litmus att detta skulle öka öppningsprocenten med tio till femton procent.

Så relativt liten användning görs av den, medan den ger extra uppmärksvärde i inkorgen. I många fall betyder det fler intervall (öppnas), speciellt om det orsakar överraskning. Frågan är om det faktiskt har en effekt i allt det "hjärtvåldet". Som e-postmarknadsförare är du inte just nu med ett hjärta i ämnesraden, men det kan frestas en mottagare bara för att öppna ditt e-postmeddelande.

Hur det fungerar

Inte varje kampanjplattform stöder användningen av symboler i ämnesraden, plattformen måste stödja unicode UTF-8. Det finns många möjligheter att använda symboler i ämneslinjen, från hjärtan till ett flygplan och från en sol till en snögubbe.

Men akta dig! Varje mailprogram har sin egen tolkning av denna teckenuppsättning. Till exempel skapar Outlook.com en "emoji" av dessa tecken, vilket gör att ett hjärta blir röd, medan Gmail.com helt enkelt stöder det. I exemplet nedan appliceras hjärtsymbolen av Hunkemöller tidigare denna månad och dess visning på Outlook.com och Gmail.com.

Förhandsgranska Outlook.com

Exempel Gmail.com

Andra program behöver inte ens stödja en viss symbol alls, vilket kan leda till en mycket märklig kodad ämnesrad som då innehåller ☐. Till exempel stöder inte Outlook 2003 symboler i ämnesraden alls. Att testa över de olika lösningarna är därför en absolut nödvändighet! Tyska marknadsförare har redan gjort ett urval av mer än 300 symboler som fungerar för Outlook.com och e-postappen på iPhone.

Det är intressant att initialt fokusera på de Microsoft-adresser som Outlook.com använder som portal. Den DDMA National E-post Benchmark 2014 visar att Hotmail.com, MSN.com, Live.com och Outlook.com står för 27, 7 procent av en genomsnittlig e-postmarknadsföring databas i Nederländerna. I jämförelse har Gmail.com en andel på 9, 6 procent i våra databaser. Det bör noteras att "yngre" databaser innehåller jämförelsevis mer Google (Gmail) än Microsoft-adresser.

I början till Alla hjärtans dag, men också för Mors dag, är ett hjärta i ämnesraden en rolig gimmick som kommer att tända öppningsprocenten något. Men vad gör du med de andra 364 dagarna i året. Eftersom Microsofts gratis e-posttjänster går längst till stöd, är det intressant att titta på urvalet av "emojis" / symboler som Outlook.com stöder.

Källa: Kampanjövervakare

Vilken effekt har den på dig?

Många marknadsförare vågar inte riskera symboler ändå. Å ena sidan finns komplexiteten till stöd, å andra sidan skulle det leda till fler spamklagomål. Den senare kan dock ogiltigförklaras. Återstår om vilken effekt det har i ditt intervall, så antalet öppnar du kan uppnå med hjälp av symboler i din ämnesrad.

En tillväxt på tio till femton procent öppnar som Litmus sa en gång, vi ser tyvärr inte längre fram 2015. Nyheten är i det avseendet. Men effekten är effekt. Att maximera din räckvidd är målet. Med en målinriktad användning av symboler i ämnesraden är en tillväxt i öppningen möjlig men du stirrar inte blint på den. Fråga dig själv om det passar din målgrupp och om en bra e-postmarknadsförare förformar ett A / B-ämneslinjetest före frakt, innehåller en av varianterna en symbol. Kan den bästa vinsten.

Top