sv.onlinewebcreations.com

Google har lanserat en holländsk version av AdWords, ett annonseringsverktyg som fungerar kostnad per klick. Annonsörer kan använda detta för att lägga till sin annonsering på de webbplatser som använder Google. Den nederländska versionen av AdWords innebär konkurrens för QualiGO.

Google AdWords har varit tillgänglig under en tid, men endast på språken engelska, tyska, italienska, spanska, franska och japanska. Google säger att med tillägg av nederländska är det möjligt att "rikta sig mer effektivt på den nederländska marknaden". Dessutom kommer annonsörer att se ett nederländsk språkgränssnitt och det finns stöd från en nederländsk säljteam.

Annonsören som vill placera reklam på webbplatsen och Googles partnerwebbplatser kan lägga till sin annons online. När detta kostar fem dollar debiteras ett belopp per klick. Denna mängd beror på kategorin eller söktermen som du annonserar för. Annonsen visas sedan i rutan till höger om sökresultaten.

Google använder sin nederländska version för att konkurrera med QualiGO, som hittills var den enda leverantören av en sådan annonsering för kostnad per klick för sökmotorer i Nederländerna. På global nivå konkurrerar Google mer med den amerikanska övergåendet med sin AdWords. Skillnaden är att Google, förutom det belopp som en annonsör vill betala per klick, också ger "relevans" en roll i rankningen av reklamlinjerna. Overture gör inte detta. Nyligen köpte Overture AltaVista och det norska söksökande företaget Snabbsökning och överföring för sammanlagt 240 miljoner dollar (inklusive en premie som fortfarande är beroende av Fasts prestanda).

Top