sv.onlinewebcreations.com

Nu när DSB Bank har blivit förklarad i konkurs finns det en chans att Jaap.nl kommer att få en ny aktieägare.

"Vi oroar dig inte. Alla alternativ är mappade. För tillfället kan ingenting sägas ". Hans Voorn, chef för husets webbplats Jaap.nl, reagerar på DSB Banks konkurs i morse.

Bank konkurs i Nordholland banken har inga direkta konsekvenser för husets webbplats. Detta kan dock ändras om konkursförvaltarna också utövar sitt inflytande på DSB Beheer i konkursavvecklingen. Det är där bankverksamheten faller, men också det 40 procentiga intresset i Jaap.nl, till exempel.

DSB Beheer är 80 procent ägare av företaget Plazacasa. Plazacasa och Telegraaf Media Groep har var och en 50 procent av aktierna i Jaap.nl.

När DSB Beheer, som även inkluderar fotbollsklubben AZ, likvideras, kan aktierna i Jaap.nl också släppas. Konkursförvaltaren kunde leta efter den högstbjudande, men det kan också vara en intresserad part som kan ge tillräcklig information på förhand.

"Jag vill inte spekulera på det. Jag har inga ytterligare kommentarer ", sade Hans Voorn till den här frågan.

Service2media, tillverkare av flera kända mobilapplikationer, befinner sig i en liknande situation sedan konkursen för Marco Borsatos The Entertainment Group. TEG-dotterbolaget Lab Venture Capital har ett minoritetsintresse i Service2media. Det intresset utspädde när Newion investerade i teknikföretaget i vår. Medgrundare Peter Broekroelofs: "Vi är ett hälsosamt företag. Denna situation ligger utanför vårt räckvidd ". Aktierna i andelar, till exempel Service2media, kan också släppas under The Entertainment Groups konkurs.

Foto: Guido van Nispen (cc)

Top