sv.onlinewebcreations.com

RealNetworks, tillsammans med kabelföretaget Starz Encore Group, erbjuder filmer för betalning via internet. Den nya tjänsten kommer att fortsätta nästa vår, en prenumeration förväntas kosta 10 kronor per månad.

RealNetworks är känt från RealPlayer, en spelare som tittar på och lyssnar på streaming media. Dessutom har den betalda tjänsten RealOne, där du kan titta på musik, sport och nyheter mot betalning. Några 850 tusen personer använder RealOne.

Den nya tjänsten, under namnet "Starz on Demand", gör hundra filmer per månad tillgänglig från våren, rapporterar AP. Ett prenumerationspris är ännu inte känt, men förväntas vara cirka tio dollar per månad. Sändningarna synkroniseras med skärningarna på Starz-kabelnätverket, som ingår i Liberty Media (UPC). Ladda ner och ha tillgång till filmen under en begränsad tid är också möjligt med hjälp av DRM-tekniken. Filmen kan bara ses på datorskärmen, den som vill titta på filmen på tv behöver "extrautrustning". Internetanvändare måste också ha en bredbandsanslutning.

Detaljer om detta är ännu inte kända, men det är uppenbart att filmerna endast är tillgängliga för invånare i USA. De stora filmbolagen började nyligen Movielink, och under en tid är CinemaNow, som stöds av Microsoft, den främsta rivalen i RealNetworks. Dessa två är också bara tillgängliga för amerikaner på grund av de olika upphovsrätten på det arbete som visas i USA och andra delar av världen.

Top