sv.onlinewebcreations.com

Tradedoubler köper också Swedish Metapic för att förvärva nya färdigheter: influencer marketing. Den nya loot är verksam i Skandinavien, men vill röra ut sina tjänster till andra europeiska marknader.

Förvärvet offentliggjordes igår tillsammans med publiceringen av halvårs siffrorna. Hur mycket pengar är inblandat i förvärvet, företagen behåller sig själva.

Tradedoubler har en bakgrund i affiliate marknadsföring och utökar sin verksamhet. Mer teknik och mer prestationsmarknadsföring är mindre beroende av ditt eget utgivarnätverk. Det förklarar också övertagandet av produktplattformen.

Metapic har en räckvidd på två miljoner besökare per vecka i Danmark, Norge och Sverige. Det ger influencers möjligheterna att skapa meddelanden och publicera collage med länkar till annonsörsprodukter. De betalar bloggarna på grundval av en cpc-modell för det genererade sortimentet. Det finns mer i Europa av sådana nätverk.

Försäljningsdirektören Filip Askviken säger att han vill utöka sina tjänster till stora delar av Europa med hjälp av det nya moderbolaget.

Det nya moderbolaget såg försäljningen med 11 procent under de första sex månaderna 2017 till 65 miljoner euro. Vinsten (ebitda) kom till 633 tusen euro. Direktör Matthias Stadlemeyer är nöjd med siffrorna nedan och ger som kontext: "Vi är på väg till lönsamhet och ekonomiskt oberoende."

Nyheterna gör inte mycket med Tradedoubler. Det har svängt runt 50 cent per aktie för flera kvartaler.

Top