sv.onlinewebcreations.com

Nästan öppningshögtalare Jeff Howe kraschade under Emerce Eday som ett resultat av ett folkmängdsexperiment igår kväll i England. Känner sig underhållande, uppfinnaren av begreppet "crowd sourcing" förklarade att företagen måste leta efter kunskap utanför sin egen organisation.

Öppningstalet av Jeff Howe började igår igår i London, England. Där hade han tagit upp ett rum om sin nya bok Crowd Sourcing.

Amerikanerna ville ta provet och bad sina engelska lyssnare visa honom vägen till De Doelen i Rotterdam. Howe hamnade i en taxi som ville ta honom till andra sidan kanalen, tills Dover fick reda på att föraren inte hade något pass med honom och paret tvingades bryta upp sig.

Efter en och en halv timmes sömn och ett nattligt äventyr för att nå Rotterdam i tid landade journalisten från Wired.com i tid på Rotterdam-podiet Emerce Eday. Efter en session av hjärtklappningar och sippor av vatten, öppnade Howe fortfarande sitt register.

Enligt Howe är demokrati och öppenhet grunden till ett nytt sätt att arbeta för små, startande företag, men även multinationella företag som P & G. Efter 6 månaders forskning i Amerika fann han att en form av entreprenörskap och företagsledning uppstår, där företag framgångsrikt utnyttjar medborgarnas, kundernas och entusiasternas hjälp, kunskap och kompetens.

"På Threadless.com-designers skickar de sina bästa design till t-shirts, kan människor uttrycka sin uppskattning för skjortorna eller köpa skjortorna - i själva verket köper du inte en skjorta utan en exklusiv design - Trådlösa torkar på samhället. sluta aldrig, de behöver inte locka specialiserad personal, men har medlemmar i samhället som tar in kunskap och annonserar. "

Företaget har aldrig spenderat en cent på reklam, säger Howe och omsatte förra året cirka 30 miljoner dollar med en vinstmarginal på 35 procent.

Lagringsplatsen Istockphoto fungerar på ett liknande sätt. Webbplatsen började också som en hobby av en fotograf som erbjöd sina fotografier till salu. Andra flockade för att utnyttja den. Getty Images, marknadsledande inom lagerfoton, såg hotet snart och, enligt Howe, gjorde det enda förnuftiga: ta över. Medan försäljningen av Getty Images nu sjunker kommer tillväxten från Istockphoto.com att växa från 72 miljoner dollar 2007 till förmodligen 260 miljoner dollar 2012.

Det tredje exemplet han presenterade var Innocentive, ett kunskapsnätverk av forskare. "Omkring 140 000 specialister har gått med på att anonymt skicka in frågor till andra superelever, och en professor från Harvard beräknar att en tredjedel av de frågor som lämnas in besvaras."

"Fritt översatt till X-Files, kan jag dra slutsatsen att svaret på dina frågor alltid är närvarande någonstans där ute."

Journalisten gav inte tips för att operationalisera crowdsourcing.

I en lämplig stil fortsatte han experimenteringen med publiken som började i London igår med ett uppmaning till De Doels välbyggda stora salen: "Jag är ny här och jag vill lära känna området." Jag är intresserad av historien. hjälp mig på väg? "

Top