sv.onlinewebcreations.com

Salesforce, mest känt för kundrelationsmoln, tillkännager idag IoT-molnet på sin årliga kongress i San Francisco. Det måste koppla data från sensorer och enheter till affärsprocesser.

På denna data kan analyser och regler släppas, men om så önskas kompletteras även med sociala interaktioner. "Vi ändrar internet av saker på Internet av kunder", säger VD Marc Benioff.

Det förväntas att 2020 kommer 75 miljarder enheter att kommunicera via internet. Allt fler data blir tillgängliga som ska distribueras bättre enligt Salesforce.

Ett konkret exempel är ett flottahanteringsföretag som kan härleda sensordata eller överstiga maximala hastigheter. Återförsäljare kunde använda iBeacons i butik bättre på grundval av marknadsanalyser, snabbare än vad som för närvarande är möjligt. En termostatleverantör kan samla väderdata från hundratals stationer för att bättre ge råd till kunder.

IoT-molnet är integrerat med Salesforces Customer Success Platform och börjar med partners ARM, Etherios, Informatica, PTC ThingWorx och Xively LogMeln. I början av 2016 startar en försök som kommer att överföras senare på året till en kommersiell avdelning.

IoT-molnet är inte det enda viktiga meddelandet idag. Salesforce lanserar också SalesforceIQ, med egna ord "framtiden för att sälja för varje företag".

Cloud-lösningen, som ursprungligen utvecklades av den förvärvade RelateIQ, bör ge leverantörerna mer inblick i försäljningsmöjligheterna. I detta syfte sökes mönster i e-post och i kalendrar.

SalesforceIQ finns i två smaker: en lösning för små och medelstora företag, där man råds så mycket som möjligt, och SalesforceIQ för Sales Cloud, ett slags intelligent mail, som representerar försäljningsmöjligheterna för varje kontakt. Detta baseras på det amerikanska bolagets befintliga försäljningsvolk. Tjänsten fungerar också med Salesforce1 Mobile App.

SalesforceIQ för småföretag är omedelbart tillgängligt i Nordamerika och kostar $ 25 per månad. SalesforceIQ för Sales Cloud är fortfarande under utveckling. ClassPass och News Corp är bland de första kunderna.

Dreamforce-kongressen som startar idag lockar 160 000 besökare.

Top