sv.onlinewebcreations.com

IXDA15 i San Francisco. Staden där startups som Airbnb och Uber började. Gjord för personer som vill göra allt med sin mobiltelefon och där du blir irriterad när Uber taxi inte är framför dig inom tre minuter. Trolldomarna hos dessa tjänster är nästan obegripliga. IXDA15 handlar om användarupplevelse (UX). Under tre dagars konferensen såg vi tvingande exempel på företag som Google, Twitter, IDEO, Method och Microsoft.

Tristan Harris, produktfilosof på Google, jämför telefonen med en spelautomat. Varje gång vi tar ut telefonen ur fickan betalar vi faktiskt med lite "tid". Som om det var pennies sätter vi in ​​i en spelautomat. Det kostar ju nästan ingenting, förutom några minuter.

Här är vi ansvariga som designers av alla de olika appar och tjänster. Vi gör apps så beroendeframkallande som möjligt. Som en dum användare har du bara två val, eller stänger av alla dina anmälningar och saknar alla uppdateringar eller om du ständigt distraheras av alla nya meddelanden. Det finns faktiskt ingen mellannivå just nu. Eller rätt?

Skulle det inte vara bra om min telefon vet att jag är inriktad på att skriva den här artikeln? Kan inte inkommande meddelanden läggas i en kö? Avsändaren av meddelandet ser självklart också att hans eller hennes meddelande finns i köen. Om meddelandet är så viktigt så kan han självklart alltid välja att kringgå den här köen.

På detta sätt skapas ett system där tekniken inte längre bestämmer hur min dag fylls i, men där jag själv har kontrollen igen. Kara Swisher sammanfattade det bra: " Nästa ålder i databehandling kommer att handla om känsla och INTE teknik". Tre nya regler gäller i denna ålder:

mål

Först måste vi överväga syftet med din produkt eller tjänst. Vad gör det egentligen? Målet måste definieras på ett sådant sätt att jag som person blir riktigt bättre. Tristian Harris kallar couchesurfing som ett exempel. Kort sagt är detta passande av resenärer med en ledig sovplats. Men i ett djupare lager är soffsurfing en långvarig positiv upplevelse mellan två personer som aldrig har träffat. Det handlar om att känna.

Till exempel, i softsurfing, ser de på hur mycket tid som två okända spenderar på ett positivt sätt. Där drar du av den tid som spenderas på webbplatsen effektivt, vilket innebär att du får en positiv nettotid. Många mätmetoder bygger dock för närvarande på tid på en webbplats eller applikation. Egentligen bör den här tiden spenderas " på ett bra sätt".

Om vi ​​designar produkter för framtiden, bör vi alltid hålla detta i åtanke. Vad är det mest idealiska sättet att hantera din produkt eller hemsida? Uber är bra eftersom jag kan beställa en taxi inom tio sekunder och kan hämtas på mindre än tre minuter.

sammanhang

Den andra raden av "den mänskliga tekniken" handlar om kontext. Erez Kikin Gil, Senior Design Manager på Microsoft, berättade om detta i San Francisco. Varje ny teknik bygger på designmönstren i den tidigare tekniken. Varför heter en hemsida en webbsida och lagrar vi den som bokmärken? Eftersom vi redan gjorde det med böcker. Metaforer hjälper oss att förstå denna nya teknik, men nu är det dags att släppa några av dessa metaforer.

Skulle det vara trevligt om programvaran skulle anpassa lite mer till mitt sammanhang? En kalender är nu lika bred på varje dag. Och varje timme är lika hög. Men varför är det verkligen så? Det var logiskt när dagböcker fortfarande trycktes, men som en digital version är det inte nödvändigt? Varför är dagens dag inte något bredare än övriga dagar? Och varför är tiden då jag inte har något att göra, storleken på den tid jag har något på min agenda?

Du kan jämföra det här snyggt med en tunnelbanelinje, det här kortet är bra för att skanna snabbt och förstå hur man kommer från A till B, men avstånden mellan stationerna är inte alls korrekta. Det är trots allt en abstrakt representation. Vi borde använda kontext oftare för att göra informationen smalare. Tekniken måste bli en personlig assistent. Någon som hjälper mig i mina dagliga uppgifter och som ett filter tjänar till allt som kommer in automatiskt.

Abi Jones, interaktionsdesigner hos Google, har en annan fin analogi för detta. Om din produkt också är förståelig för en blind person som snowboardar från ett berg med 65 kilometer i timmen, är du i bra form. Särskilt hos någon som är blind måste du ge rätt undervisning vid exakt rätt tidpunkt.

algoritmer

Den tredje raden av den mänskliga tekniken är om algoritmer. Ian Bach, chefdesigner för Method, beskriver algoritmer som framtida erfarenheter. En bra teknisk design säkerställer att det finns så få tröskelvärden som möjligt. Två värden är mycket viktiga här:

Det första värdet är baserat på vår djurs hjärna: gör det så bekvämt som möjligt. Det andra värdet är tid. Det ska vara så kort som möjligt. Båda värdena återspeglas i de mest framgångsrika nystart som Airbnb och Uber.

Ironin är emellertid att några av dessa hip startups brukade vara för våra far-morföräldrar också. Benedict Evans gör detta fantastiskt: mina farföräldrar körde aldrig överallt, hade alla sina inköp levererade och kommunicerats med korta fläckar av text . Tidigare var erfarenheterna personliga och individuella. Sedan ankomsten av internet har detta blivit alltmer opersonligt och massivt.

Hur kan vi göra det personligt igen för denna massa? Vi måste använda data för att skapa och leverera personliga erfarenheter. Vi talar faktiskt om algoritmer. Algoritmer gör datainformation och information som de gör kunskaper. Algoritmer bidrar till att minimera gränssnittet, så att slutanvändarna måste spendera mindre tid med maskinerna och mer med de saker som verkligen betyder något. De ser till att tekniken blir mänsklig igen.

Det enda sättet att skilja sig från dina konkurrenter under de närmaste åren är att göra din produkt mänsklig. Se till att folk är riktigt nöjda när de använder din produkt. Dessutom måste dina mätmetoder naturligtvis också riktas mot detta. Om du använder din app eller produkt, se till att den kan anpassa sig till användarens sammanhang.

Titta på det medium som din app eller tjänst körs och försök att justera så gott som möjligt. Ge rätt instruktion vid rätt tidpunkt och se till att dessa instruktioner blir personliga igen. Tänk på smarta algoritmer och ge dina användare en bättre upplevelse med egna personuppgifter. På så sätt blir våra appar och produkter lite mer mänskliga och vi kan spendera mindre tid med våra telefoner och spendera lite mer tid tillsammans!

Top