sv.onlinewebcreations.com

"Dela och erövra" verkar vara credo av den amerikanska TV-kanals CBS nya mediepolitik. Kanalen tecknade avtal med nya typer av distributörer som Joost, Brightcove, Microsoft, Netvibes och Bebo profil. CBS delar reklamintäkterna med dem via en nystartad verksamhetsavdelning.

Under de närmaste veckorna kommer CBS att ta i bruk avdelningen Interactive Audience, en avdelning där tv-bolaget kommer att utnyttja sitt visuella material via tredje parts kanaler. Bolaget tecknade distributionsavtal med videotjänster som Brightcove, Joost.com, Veoh och Sling Media och portaler som Microsoft MSN, CNET Networks och AOL.

De flesta videoprodukter är bara tillgängliga i USA och har en potentiell räckvidd på minst 100 miljoner unika webanvändare. Intresserade annonsörer kan närma sig den nya CBS-avdelningen för att nå denna breda publik, utanför CBS eget nätverk, från en avdelning.

CBS väljer inte att distribuera så mycket videomaterial via sin egen webbplats som möjligt, eller till och med för att hålla den offline utan att ligga i mitten av den nya generationen webbtjänster. Företaget har tidigare ingått distributionskontrakt med Amazon Unbox, Apple iTunes, Yahoo, Microsoft Xbox och mobilleverantörerna AT & T / Cingular, Verizon Wireless och Sprint.

Samarbeten omfattar inte bara videomeddelanden utan också skrivna historier. I detta område använder Statistikcentralen en igår lanserad tjänst från det franska företaget Netvibes.

CBS gör artiklarna i sin skrivredigerare tillgängliga på Netvibes. Det parisiska företaget erbjuder sina användare sedan igår möjligheten att inte bara använda personliga hemsidor för privat bruk utan också att publicera dem. Privata och professionella förläggare kan skapa specialiserade webbportaler med specifika nyhetsartiklar och publicera dem via Netvibes. För CBS är det Nyheter, ShowBuzz, CSTV och Sportsline.

Förutom CBS, Time, Washington Post, Sports Illustrated och Newsweek ingår också NetVibes Universe. Dessa utgivare kan använda den för att skapa sin egen Netvibes-sida, inklusive grafisk design som kan bestämmas av dig själv. Med detta nestlar sig titlarna som en flik i internetöppningsskärmen av potentiellt cirka 10 miljoner registrerade användare.

Netvibes hade 5 miljoner användare i september 2006 och 7 miljoner två månader senare. Det är en av de mest använda leverantörerna av personliga startsidor och konkurrerar om marknadsandel med Google och Pageflakes. Användare av tjänsterna kan innehålla objekt från exempelvis eBay, Digg, Flickr, YouTube och olika mailtjänster på deras hemsida. Google.com/ig har för närvarande 5000 så kallade gadgets, Netvibes 800.

Top