sv.onlinewebcreations.com

Carl Icahn meddelade att han inte skulle delta i mötet med det årliga aktieägarmötet runt hörnet. Den aktivistiska aktieägaren som tills nyligen nyligen satte tänderna i striden för aktieägarens uppmärksamhet verkar lämna medierna slaget om vad det är.

I sin blogg skriver Icahn fredag ​​för att vara frånvarande eftersom proxykampen är över. "Aktieägarna eller Yahoo kommer inte göra det bra om årsmötet resulterar i en mediehändelse."

Tidigare ville Icahn rocka hela 9-medlems Yahoo-styrelsen och kom med ett styrelse som ett alternativ. I två veckors pengar, säger Icahn nu, kom han till slutsatsen att det skulle vara omöjligt att samla tillräckligt med stöd för att göra detta drag till en verklighet. "Idag är det de stora fonder som äger majoriteten av aktierna. Det är därför mycket svårt att släppa en styrelse, även om en stor del av aktieägarna inte håller med styrelsens ledamöter. "

Icahn, som inte ville fortsätta kampen, bestämde sig för att ta plats i kommande styrelse. Nuvarande styrelse i Yahoo kom överens om detta och presenterar idag den nya sammansättningen av 11 medlemmar till deltagarna på bolagsstämman.

En viktig del av denna kompromiss, enligt Icahn, är att styrelsen "diskuterar alla transaktioner av betydelse, inklusive den därmed sammanhängande strategin, med hela styrelsen innan ett slutligt beslut fattas".

Nu när han slängt slaget, finns det också några strategiska och därför vänliga ord på hans webbplats. Icahn fortsätter: "För några dagar sedan talade jag med Jerry Yang och Roy Bostock. Även om vi fortfarande har en meningsskiljaktighet på många punkter tror jag också att detta är början på en fruktbar vänskap. "

VD Yang måste få sitt ord redo fredag ​​för att försvara vid mötet varför Yahoo i maj avbröt det fientliga övertagande budet på 47, 5 miljarder dollar från Microsoft.

Ändå finns det stöd för nuvarande Yahoo-styrelsen. Bland annat från Legg Mason Capital Management, en av Yahoos största aktieägare. Bolaget har en andel på 4, 4 procent och indikerar tidigare bakom nuvarande direktörer.

Top