sv.onlinewebcreations.com

Vinnaren av den andra Hannover Messe Challenge för studenter meddelades i veckan. Detta är Twents Carmel College.

Vinnarna kom med en Virtual Reality app som stöder patienter med hand- och handfunktionsproblem i rehabiliteringsprocessen. Totalt deltog 38 team i Overijsselstudenterna i utmaningen. Organisationen var i händerna på University of Twente, Saxion, Windesheim, TechYourFuture, Platform Techniek Deventer och Techniekpact Twente. Totalt 150 studenter deltog i denna skolutmaning. 38 lag av Overijsselskolestudenterna kom alla med en lösning på ett problem för ett företag eller en organisation i östra Nederländerna.

Första platsen

Dennis Hoeve (lagkapten), Dylan Koopmans, Justin Westenbroek och Mitchel Wildenborg från Twents Carmel College kom med rehabiliteringsapp. Rehabiliteraren tränar i en virtuell värld och kräver bara VR-glasögon, en joystick och en telefon, en tablett eller en bärbar dator. Det finns olika träningsalternativ för barn och vuxna. Till exempel finns det ett val mellan ett program där användaren reser en kurs, medan hinder måste defekteras. Eller ett spel där det högsta möjliga poänget måste uppnås. Genom att använda denna app är intensiv träning möjlig utan kontinuerlig en-mot-vägledning från en terapeut.
Trevlig överraskning

Juryn tyckte att lösningen var nyskapande, genomtänkt och vackert utarbetad. Dessutom är det möjligt och omedelbart tillämpligt. Anke Kottink-Hutten, forskare vid Roessingh Research and Development: "Vi blev positivt överraskad av den välutvecklade virtual reality applikationen. Det verkar vara användbart eftersom appen kan anpassas individuellt, ett villkor för ansökan inom rehabilitering. "Se den video som laget gjorde om deras lösning.

Andra och tredje plats

Ett andra lag från Twents Carmel College tog andra plats med sin idé om vattenkampstridighetsströmmar. Laget utvecklade en plan för att minska mängden läkemedelsrester i avloppsvatten. För det tredje slutade ett lag från Greijdanus College, plats Zwolle. De utvecklade en plan för Robertpack för audiovisuellt stöd i fjärrstöd. Båda lagen gick hem med respektive 250 euro och 100 euro.
Utmärkt perspektiv på arbetsmarknaden

Arrangörerna av utmaningen och de deltagande företagen och organisationerna vill stimulera elevernas intresse för teknisk utbildning och - efter avslutat arbete - ett jobb inom teknik. Både nu och i framtiden finns det en ökande efterfrågan på högkvalificerade tekniker i östra Nederländerna. Inte bara inom den högteknologiska industrin utan också inom sektorer som sjukvård, konstruktion och logistik. Valet för teknisk utbildning ger således ett utmärkt perspektiv på arbetsmarknaden.
Om utmaningen

En del av utmaningen var ett besök på Hannover Messe den 24 april. Eleverna introducerades inte bara för de senaste innovationerna och den tekniska utvecklingen. De upptäckte också vad deras intresse för vetenskap och teknik letar efter. Detta kan hjälpa dem att göra rätt val av studier.

De företag och organisationer som lämnat uppdraget är: Entreprenör Haafkes Veldwachter, Robertpack Industrial & Packaging Equipment, Roesingh Research and Development, PHB Deventer, Van Lente systemintegration, Van Wijnen Bouw, Vattenverket Drents Overijsselse Delta och Vattenstyrelsen Vechtstromen. Utmaningen är ett initiativ från University of Twente, Saxion, Windesheim, Techniekpact Twente, T

Top