sv.onlinewebcreations.com

Lågt tröskelvärde är nyckeln vid online video fitness plattformen Fitchannel.com. Inga data från wearables, men svara bara på frågor. Med framgång. Internationell uppskalning följer snart, säger grundare Michael Moser.

För långt bort, för knepiga enheter eller för fet. En anledning att inte gå till gymmet finns snart. Men många föredrar att börja imorgon. Fitchannel startade i december 2016 med videobussar som Mark Tuitert och Carlos Lens som tog sportlektioner in i vardagsrummet. De motiverar deltagarna att träna 25 minuter tre gånger i veckan, kompletterad med näringsråd. Och det för ungefär en tredjedel av en genomsnittlig gym prenumeration.

Ett strukturerat alternativ till det fria innehållet som finns på YouTube och Instagram, Moser-staterna. "Det är en reservoar av lösa klipp. Vi tror att startande idrottare behöver en kurs från A till Z. I block som passar dem. "

merchandising
Hem sport är inget nytt, grundaren erkänner. Annars och den främsta orsaken till den snabba tillväxten under det första året är enligt honom den lågt tröskelvärda tvåvägstrafiken. Fitchannel.com övervakar hälsan på grundval av frågor. Hur känner du dig när du stod upp? Och efter träning? Anmälningar via webbplatsen och e-posten måste se till att folk stannar i klassen.

På grund av det låga tröskelvärdet är utrustningen ännu inte av frågan. "Vi har gjort forskning om detta, men vi måste vara mycket försiktiga att inte översvämma vår målgrupp - kvinnor med en medelålder av fyrtio - med alla typer av tekniska applikationer. Det deters. "Ändå är integrationen av wearables på färdplanen. "Våra användare gör framsteg och kommer därför att utöva mer och mer seriöst. Då kommer ett ögonblick när dessa enheter är användbara. "

Med samma försiktighet handlar företaget om e-handel. En liten butik har upprättats, främst med sportutrustning, kosttillskott och böcker. "Människor som tar ut en prenumeration vill inte införa alla slags varor", förklarar Moser. "De har redan betalat, så det är inte rättvist att bombardera dem med reklam." Utbyggnaden kommer bara att ske så fort det finns ett tydligt behov bland målgruppen. "Matlåda är tänkbara, men det är fortfarande för tidigt."

oberoende
Tillväxten eftersträvas på b2b-marknaden, förutom b2c-fokuseringen. Till exempel utvecklades en hundra dagars utmaning med Essent, som anställda kunde delta i. "Mer än arton procent deltog, en hög poäng för denna typ av initiativ. Här är en stor marknad för oss. Det är svårt för HR-avdelningar att få människor att flytta. "

Dessutom, steget att åka utomlands. Moser kan inte släppa någonting när och till vilka länder. Det är sant att aktieägarna - inklusive digitalbyrå Dffrnt Media och nyligen även Talpa - spelar en avgörande roll i detta. "Vi tror alla att TV: n stannar kvar på väggen som en viktig låda. Hur människor konsumerar innehåll förändras naturligt. Därför började vi som en självständig plattform. Som pilot i Nederländerna, så att vi kan skala internationellt snabbare. "

* Den här artikeln förekommit tidigare i marsutgåvan av Emerce magazine (# 164).

Top