sv.onlinewebcreations.com

Copiepresse, organisationen av franska och tyska språket, begär en ersättning på 49 miljoner euro från Google på grund av olaglig införande av rubriker och första stycken i Google News Belgique och det vanliga Google-indexet.

I september kommer detta krav inför en domstol i Bryssel. Till en början kräver Copiepresse en betalning på omedelbart fyra miljoner euro, enligt AP. Copiepresse är den enda kollektiva rättighetsorganisationen i världen som framgångsrikt motsatt sig Google indexering och publicering.

Copiepresse vann första rättegången mot Google i slutet av 2006, men Google var inte välinformerad och erbjöd sig inget försvar. Vid överklagande förlorade Google emellertid igen. Hon var tvungen att ta bort alla länkar och rubriker och intrång av meddelanden och att betala Copiepresse en ersättning om 20 000 euro per dag vid händelse av misstag. Detta tillämpas också retroaktivt under den period som Google redan hade indexerat.

Google ville inte svara ännu eftersom hon ännu inte hade sett kallelsen. Generalsekreteraren för Copiepresse, Margaret Boribon, var ännu inte tillgänglig för en förklaring.

Den flamländska Google News innehåller några tidningstitlar, men den vallonska Google News gör det inte. Men den senare drar sig från flera källor eftersom tidningar från Frankrike och Kanada också har indexerats. Detta begränsar tjänsteffekten. Google försöker skilja sig från franska och nederländska när det gäller IP-erkännande och cookies. Växling mellan de två språken är svår för internetanvändaren.

Chefen för Vlaamse Dagbladpers i Bryssel, Alex Fordyn, anser att de fransktalande landsmänens rättsliga armering går för långt: "När Google News startade i Belgien i början av 2006 lämnade vi omedelbart en invändning och inledde förhandlingar, vilket resulterade i ett generellt opt-in. ut. Sedan började Google förhandla med utgivarna. "

Detta har bland annat resulterat i en överenskommelse mellan Google och de Persgroep, som ligger i Kobbegem nära Bryssel. Gruppen är känd här som utgivare av Het Parool och i Belgien utgivare av De Morgen, Het Laatste Nieuws och affärstidningarna De Tijd och L'Echo. De tre nederländska tidningarna i Belgien tycks indexeras av Google News, liksom Het Parool, men L'Echo är inte i vallonens variant.

Fordyn: "Jag kan inte föreställa mig att De Persgruppe kommer att tjäna pengar från Google, för i förhandlingar med oss ​​har Google varit mycket tydligt: ​​Vi betalar inte, ingen väg Du kan hämnas med dina påståenden De betalar verkligen inte för franska språket tidningar och tidningar. "

Så det stannar med böterna. I Nederländerna är samma lakan en kostym, kan ses av orden Cees Spaan, direktör för tidningsförlag NDP i Dutch Publishers Association i Amsterdam: "Vi är fortfarande i konversation, men det är extremt stel. den uppfattning att Google måste betala för de rättigheter som det bryter mot. "

Spaan och Fordyn pekar på Automated Content Access Protocol (Acap, som den globala förlagsorganisationen Wan har utfärdat, vilket innebär att tredje part inte bara kan komma in i utgivarnas online databaser för att hämta innehåll, dock liten och av vilken natur som helst. .

Sådana parter, Google först, måste ingå ett avtal med utgivaren. En avgift måste avtalas i ett sådant avtal.

Avtalet har fått stor kritik och Wan har varit vänlig nog att lista den med svaren. Hon försvarar sig bland annat på påståendet att hon beter sig som en dinosaurie som inte har förstått internet.

Top